Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Höchstadter EC (4-1)

VERDIENDE TRAPPERS ZEGE IN EERSTE PLAY-OFF DUEL

Tilburg Trappers is de reis naar een mogelijk vierde Oberliga Meisterschaft goed begonnen. De manschappen van coach Dave Livingston wonnen overtuigend de eerste van mogelijk vijf krachtmetingen met Höchstadt Alligators met 4-1.

Vrijdagavond, voorafgaand aan het eerste play-off duel tegen Höchstadt Alligators, bracht een uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor nog eenmaal een hommage aan Ian Meierdres. De geliefde doelman ontving de gouden clubspeld uit handen van bestuurslid en tevens houder van zo’n zelfde clubspeld, Cees Oerlemans. Tevens kreeg het rugnummer 39 een plaats naast andere Trappers legends.

ADEM HAPPEN

Nadat de rode loper goed en wel van het ijs was verdwenen, startte de thuisclub ronduit overdonderend. Het tweede schot op doel was direct raak. Diego Hofland ontving de puck in de neutrale zone van Danny Stempher, sneed het aanvalsvak in, passeerde aanvaller Jannik Herm kinderlijk eenvoudig en gaf Alligators-doelman Benjamin Dirksen met een harde schuiver geen schijn van kans, 1-0.

‘Het was precies de start zoals we die ons vooraf wensten’, gaf Mickey Bastings een kijkje in het plan van aanpak dat coach Dave Livingston had uitgedokterd. De Tilburgse captain vervolgde: ‘Vanavond hebben we typisch Trappers play-off ijshockey gespeeld. Veel schaatsen, druk zetten op hun verdediging, agressief forechecken, fair maar fysiek spelen, schieten wanneer je kunt en onze checks afmaken.’

Ook in het vervolg van de openingsperiode liet Tilburg Höchstadt naar adem happen. De nummer 6 uit de Oberliga Süd raakte zichtbaar van slag door het spel van de thuisploeg, die makkelijk kansen creëerde en de puck met uitstekende pressie steeds snel weer terugveroverde. Het vreemdelingenlegioen (liefst zeven nationaliteiten) onder leiding van coach Mikhail Nemirovsky kwam louter met een man meer dreigend in de buurt van het doel van Ruud Leeuwesteijn.

LAST VAN SCHOUDERS

In het middenstuk plaveide Trappers de weg naar de eerste zege in de play-offs van het seizoen 2021-2022. Op de voor hem zo karakteristieke wijze veranderde Kevin Bruijsten een schot van Kilian van Gorp van richting waardoor Benjamin Dirksen volstrekt kansloos was: 2-0. Twintig tellen later liet Dmitrij Litesov zien dat hij dit kunstje ook beheerst. De 32-jarige geboren Kazach zorgde met een deflectie op een inzet van Philipp Stobbe voor de 2-1.

Nog voor de tweede dweil stelde de blauwgele brigade orde op zaken. Jordy Verkiel onderbrak een Höchstadter aanval en snelde met de puck aan de stick het hele ijs over. Trappers nummer 13 behield het overzicht en leverde het bevroren rubber panklaar af bij Delaney Hessels, die al vallend scoorde. ‘Er viel een last van mijn schouders’, bekende de maker van het derde Tilburgse doelpunt na afloop. ‘Aan het einde van het reguliere seizoen was ik er een paar keer dichtbij, maar lukte het niet. Deze treffer is enorm belangrijk voor het zelfvertrouwen.’

De uiteindelijke knock-out van de gastheren volgde iets meer dan een minuut later. Een schot van de kersverse vader Brett Bulmer werd door keeper Dirksen zwak verwerkt. Max Hermens was er als de kippen bij om de rebound in twee keer tegen de netten te vegen (4-1).

ONVRIENDELIJKHEDEN

Na de tweede onderbreking tapten de bezoekers in het slotstuk duidelijk uit een ander (fysiek) vaatje. Tien minuten voor tijd sloeg de vlam in de pan toen Bartek Bison met een faire schouderduw Alligators-verdediger Markus Babinsky naar het ijs werkte. Een kort opstootje volgde waarin ook Jonne de Bonth (Tilburg), Jari Nagebauer en Jannik Herm (beiden Höchstadt) zich mengden.

Zes minuten later liet Jordy Verkiel de vuisten spreken. De Dordtse alleskunner was duidelijk niet te spreken over de roekeloze check van Martin Kokes op Brett Bulmer. De Duits-Tsjechische verdediger mocht niet klagen dat referee Sebastian Licau het bij een vijf minutenstraf voor boarding liet. Buiten deze onvriendelijkheden veranderde er in de derde periode niets meer aan de stand op het scorebord.

LEKKER GEVOEL

En dus stapt Delaney Hessels zaterdagochtend om 10.00 uur met ‘een lekker gevoel’ en een 1-0 voorsprong in de best-of-5 serie in de bus richting Beieren. ‘s Avonds werkt Trappers een training af in Eisstadion Hochstadt waar zondagavond (aanvang 18:00 uur) wedstrijd 2 geprogrammeerd staat. ‘We weten niet wat ons te wachten staat omdat niemand er ooit gespeeld heeft. Het is zaak, net zoals vanavond, vanaf de eerste seconde volledig bij de les te zijn.’

Mickey Bastings onderschreef de zienswijze van Hessels. ‘Met een overwinning beginnen is altijd prettig. Dat geeft vertrouwen voor het vervolg van de serie. Wanneer iedereen zich aan de afspraken houdt, moeten we ook daar goed voor de dag kunnen komen.’

Man of the Match
Alexey Loginov | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie