Terug naar Nieuws

Höchstadt Alligators vs. Tilburg Trappers (2-4)

Trappers pakt tweede play-offwinst in hol van de leeuw

Op bezoek bij Höchstadt bleek het lange tijd een evenwichtig maar fel potje. Uiteindelijk sleepte Trappers de tweede play-offwedstrijd uit het vuur. Risico op het einde aan Höchstadt-zijde mocht voor de thuisploeg niet meer baten.

Door Arthur Ottenhof

De tweede wedstrijd uit de best-of-five serie begon druistig. Waar Trappers vrijdag nog snel op voorsprong kwam, was het nu vooral vechten geblazen. Bartek Bison kreeg het aan de stok met Jakob Fardoe; het leverde hen allebei vijf minuten straf op. Over en weer was het daarna telkens raak met kleine opstootjes en irritaties. De spelers van Höchstadt gebruikten de momenten om het publiek op te zwepen. Toen de spanning iets was gaan liggen, sloeg Raymond van der Schuit toe. Eerst door een Höchstadter uit te spelen en vervolgens met een bekeken backhandschot binnen te werken. Max Hermens tikte voor de zekerheid de puck nogmaals in het doeltje. Zo leek Trappers een vurige eerste periode af te sluiten met een voorsprong, maar Jannik Herm schoot exact één komma drie seconden voor de buzzer raak. Zijn naam werd nog gescandeerd toen de spelers het ijs verlieten om te gaan rusten.

Evenwicht

Het tweede gedeelte ging er wat kalmer aan toe. Dat kwam het spel van beide ploegen ten goede. Passes kwamen beter aan en kansen volgden. Dmitrij Litesov maakte zich halverwege het bedrijf plotseling vrij van Jordy van Oorschot met een gehaaide actie. Hij kon de scherpe voorzet zo voor de neus van Ruud Leeuwesteijn binnen tikken. Ondertussen bleef het spel verder in evenwicht. Toch leek Trappers niet van plan met een achterstand de tweede pauze in te gaan. Nu waren het de Tilburgse gasten die op het laatste moment raak vuurden. In de laatste minuut kreeg Hermens de puck van een afstand en mikte hoog: 2-2. Door een mêlee aan spelers voor de neus van Benjamin Dirksen kon de Höchstadt-goalie de puck pas laat zien aankomen. Het precisiewerk van Hermens deed de rest.

Afmaken

Beide teams drukten nog niet echt door, deels uit angst iets aan eigen zijde weg te geven. Toen jongeling Thilo Grau in de fout ging aan het adres van Alexei Loginov, kon Trappers profiteren. Hermens kreeg de puck en schoot ditmaal via de binnenkant van de paal de 2-3 binnen. Goalie Dirksen kreeg het daarna zwaar te verduren met eerst een puck tegen zijn vizier en later een scrimmage voor zijn doeltje, waarbij hij zelf ook geraakt werd. En met nog tweeënhalve minuut te gaan ging Höchstadt all-in door de gehavende Dirksen van het ijs te halen. Trappers leek er niet meer aan te komen, onder hoge druk van de thuisploeg. De luttele fractie dat het tóch de puck kreeg, mikte de kersverse vader Brett Bulmer van grote afstand raak in ‘empty net’: 2-4. Dinsdag kan Trappers de best-of-five serie al beslissen, als het in eigen huis de derde wedstrijd tegen Höchstadt speelt. Hermens na afloop: ‘Dit was voor ons het belangrijkste, om op zo’n manier druk op hen te blijven zetten zodat de serie snel beslist kan worden. Op naar dinsdag!’

Wedstrijdsheet  en samenvatting

Stand best of five : 2-0 Tilburg Trappers