Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Höchstadt EC (Game 3)

Trappers wil vanavond 1e play-offsronde succesvol afronden

Vanavond kan Tilburg Trappers doorstoten naar de kwartfinales van de play-offs, mits ze voor de derde keer op rij winnen van Höchstadter EC. Kan Tilburg, net als vrijdag en zondag, de druk wederom zodanig opvoeren en daardoor de alligators verslaan?

Op het live blog van Fränkischer Tag zegt de 23-jarige aanvaller Mikhail Guft-Sokolov dat er afgelopen zondag ‘best iets mogelijk was’: “We konden goed meekomen, maar de zenuwen speelden ons parten. We laten ons te veel afleiden door de constante druk die Trappers op ons zet tijdens de wedstrijd.” Vanavond hoopt Höchstadt Alligators dan ook de rust ‘im Kopf’ te kunnen bewaren.

EXPECT THE UNEXPECTED

Max Hermens is in ieder geval geenszins van plan Guft en kameraden rust te gunnen en wil juist die druk blijven opvoeren. “Voor ons is het belangrijkste om juist op zo’n manier druk te blijven zetten, zodat de serie snel beslist kan worden.” En met twee winstpartijen op zak, is het niet gek om al uit te kijken naar de derde en beslissende wedstrijd. Toch houdt Dave Livingston altijd nog een slag om de arm, blijkt uit zijn interview met Brabants Dagblad. Hij zegt daarin dat de play-offs de play-offs zijn, dat de tegenstander altijd gerespecteerd moet worden, zeker nu ze letterlijk voor hun allerlaatste kans spelen. “Expect the unexpected. We have to be ready.”

IMPROVISEREN

Met name het ontbreken van aanvoerder Martin Vojcak en Max Cejka afgelopen zondag viel HEC zwaar, waardoor coach Mikhail Nemirovsky moest improviseren met slechts vijf beschikbare verdedigers. Vanavond zijn de geblesseerde Vojcak en Cejka er wederom niet bij. Nemirovsky: “We have to play our game, not Tilburg’s game and see what happens.”

LEGE ZIEKENBOEG

Ondanks dat Trappers afgelopen seizoen veelgeplaagd is met blessures en zieken, is de ziekenboeg van Livingston momenteel, op de langdurig geblesseerde Tijn Jacobs na, leeg. Kortom, vanavond wordt alles op alles gezet om deze ronde van de play-offs positief af te ronden met een derde winstpartij op rij.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar! Dus ga naar de website van Tilburg Trappers, koop die tickets en juich het team de kwartfinales in!