Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Höchstadter EC (6-2)

KWARTFINALE NA CLEAN SWEEP VOOR TILBURG TRAPPERS

Stand in de serie: 3-0

Na twee wedstrijden waarbij thuis én uit tegen Höchstadt Alligators werd gewonnen, stond dinsdagavond het derde duel op het programma. Een duel waarbij Tilburg Trappers een kwartfinale ticket kon bemachtigen en tevens een duel voor Höchstadt Alligators om uitschakeling te voorkomen. Waar Trappers in de eerste twee ontmoetingen niet echt moeite had om de Alligators in bedwang te houden was dat ook in de derde en laatste wedstrijd van de achtste finale niet anders. Het werd 6-2 voor de thuisploeg en daarmee werd het ticket voor de kwartfinale binnengehaald.

ONNODIG

Normaal gezien is een eerste periode altijd even goed om elkaar af te kunnen tasten. Maar na twee eerdere ontmoetingen afgelopen vier dagen was dat niet nodig. Beide teams wisten van elkaar met wie ze te maken hadden. Het initiatief lag vooral in de openingsfase bij de equipe van Dave Livingston. Met een uitstekende Delaney Hessels die al een aantal keer dichtbij de openingstreffer was, mocht echter pas na dik negen dik minuten zijn goal opeisen. Waar niet helemaal duidelijk was wie de goal achter zijn naam mocht schrijven, kreeg Hessels de openingstreffer dankzij de stadionspeaker toegekend.

Enkele minuten later was het de Kazachse Duitser Dmitrij Litesov die na een snelle counter en een scherp schot de 1-1 in de korte hoek binnenschoot. Een onnodige gelijkmaker gezien het spelbeeld van de eerste periode

Na de eerste periode werd Tilburg Trappers U15 gehuldigd en mocht ondertussen Max Hermens zijn verhaal voor de camera van Sprade tv vertellen en zei het volgende; ‘Ik denk dat dit onze beste periode toe nu toe is. Ze hebben nauwelijks het ons moeilijk gemaakt. We maakten één flinke fout en dat kostte ons de voorsprong. Als we onze grote kansen afmaken, spelen we ze naar huis’

BULMER’S GOEDMAKERTJE

Terwijl bijna de complete lange zijde achter de spelersbanken nog in de business lounge aan het vertoeven was, zorgde Brett Bulmer voor hetgeen dat Trappers verdiende namelijk; terug de voorsprong in de wedstrijd. Nadat een alligator verzaakte om op Ruud Leeuwesteijn uit te halen werd de puck onderschept die uiteindelijk door Bulmer in de linkerhoek werd geplaatst. De welverdiende voorsprong was weer hersteld.

De maker van de 2-1 moest enkele minuten later naar de strafbank. Dat leidde niet tot problemen voor Tilburg Trappers, integendeel het gas ging erop. Binnen anderhalve minuut veranderde de score op het scoreboard van 2-1 naar 5-1.

Een rebound nadat Ties van Soest op goal schoot, belandde de puck bij Alexei Loginov die uithaalde en shorthanded de marge op twee doelpunten bracht. Brett Bulmer maakte het vervolgens ‘goed’ nadat hij op de strafbank had gezeten door zijn tweede van de avond binnen te schieten. De genadeklap kwam vervolgens van Reno De Hondt. De 5-1 gaf iedereen behalve het team van Höchstadt het gevoel dat de wedstrijd voorbij was. Höchstadt vroeg een time-out aan en dat leek vooral effect te hebben op de flow van Trappers, maar zelf creëerden ze nog steeds weinig kansen.

Ties van Soest gaf na de tweede periode zijn blik op het middenstuk waar er flink op los werd gescoord en zei; ‘Een vijf minuten straf is nooit fijn om te krijgen, maar als je die zonder tegendoelpunten overleefd, geeft je dat ontzettend veel energie’

Op de opmerking dat met 5-1 naar de kleedkamer gaan en nog maar één periode te spelen een gunstige situatie was zei Van Soest; ‘Als we onze kop erbij houden kunnen we het nu gewoon uitspelen’

De snelle aanvaller Reno De Hondt keek na de wedstrijd vooral terug op het ‘breekpunt; De shorthanded goal en de snelle goals daarna is een breekpunt voor hen. Daarna hadden ze niks meer te halen en ze hadden geen lucht meer. Voor ons was het dan gewoon uitspelen. We waren waakzaam, maar hebben het wel volwassen uitgespeeld.’

UITSPELEN

Het slotstuk had eigenlijk niet gespeeld moeten worden. De 5-1 in de tweede periode was een flinke genadeklap voor de bezoekers. Trappers leek gas terug te nemen en dat was ook aan het aantal doelpunten te zien. Danny Stempher scoorde de 6-1 en een halve minuut later was het nog Nikita Shatskiy die de eindstand bepaalde. Daarna leken beide teams het er wel mee eens dat ook Trappers deze wedstrijd had gewonnen. Daardoor bleef het 6-2 en plaatste Trappers zich daarmee voor de kwartfinale.

Alexei Loginov had niets anders dan lovende woorden over zijn teamgenoten en zei na de wedstrijd het volgende; ‘We hebben het snel afgemaakt. Dat komt omdat iedereen voor 100% ervoor gaat. Het maakt niet uit wie er scoort of een hit maakt, iedereen doet wat hij moet doe en dat is belangrijk. We doen alles goed, het enige is dat we hier en daar wat kleine foutjes maken’.

Reno de Hondt gaf aan dat er op defensief vlak nog wel wat te halen valt maar was ook vooral positief over de teamprestatie. ‘Ik heb een positieve vibe overgehouden aan deze serie. Iedereen komt voor elkaar op, we zijn echt weer een hecht team. Bijvoorbeeld, Giovanni is geen vechter maar hij gooit wel zijn handschoenen op het ijs om op te komen voor Diego Hofland. Dat maakt ons als team. Dat is ontzettend belangrijk en een heel positief gevoel wat ik aan vandaag over heb gehouden. Ook is het fijn dat alle lijnen nu kunnen scoren, we hebben nu gewoon vier lijnen die kunnen scoren.’

VOLGENDE TEGENSTANDER

De volgende tegenstander is nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk zal het Memmingen Indians of Starbulls Rosenheim worden. Diverse teams moeten nog een vierde en misschien wel nog een eventuele vijfde wedstrijd spelen. Voor de ervaren verdediger Alexei Loginov maakt het niet uit dat er geen thuisvoordeel meer is; ’Volgens mij hebben zijn wij nog nooit een serie begonnen met eerst een uitwedstrijd. Maar voor mij maakt dat niet uit om eerst met een uitwedstrijd te beginnen. Het scheelt dat we een dag van tevoren al afreizen, dat is fijner maar hoe dan ook, ik focus mezelf pas op de dag van de wedstrijd op de wedstrijd.’