Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herner EV (6-3)

WEERGALOZE HOFLAND LEGT HERNE OVER DE KNIE

Tilburg Trappers heeft Herner EV vrijdagavond kansloos achtergelaten. Dankzij een ontketende Diego Hofland won men probleemloos met 6-3.

Het was een wonderlijke ijshockeyavond, in wat vooraf gold als een interessant affiche. Toch was Tilburg Trappers tegen Herne vanaf vier minuten en 26 seconden in de eerste periode een voorstelling zonder spanning. Iets na tien uur stond er 6-3 op het scorebord. De bezoekers waren afgeschminkt door de ploeg van coach Bo Subr in het algemeen en het trio Max Hermens, Diego Hofland en Danny Stempher in het bijzonder.

VIER GOALS, 11 PUNTEN

Onhoudbaar trok het trio door het helaas lege IJssportcentrum Stappegoor. Alle drie staan ze bekend als uitstekende passers, maar vrijdagavond schoten ze uit alle standen raak. Samen sloten ze het duel af met vier goals en 11 punten. ‘De achilleshiel van Herne is hun defensie. Dat wisten we vooraf. Door ze stevig op de huid te zitten, maakten ze fouten waarvan we dankbaar hebben geprofiteerd’, legde Trappers nummer 66 het tactisch plan van zijn team bloot.

Met nieuwkomer Noah Muller (als aanvaller) in de gelederen nam de geelblauwe brigade vanaf de openingsface-off resoluut het heft in handen.  Met Boet van Gestel in de strafbank opende Trappers gelegenheidscaptain de score. Björn Linda verwerkte een inzet van Kilian van Gorp zwak en Hofland profiteerde van de ‘juicy’ rebound: 1-0. Vanaf dat moment leek het niet de nummer twee tegen de nummer vier uit de Oberliga Nord, maar bij tijd en wijlen eerder de leerling tegen de grootmeester. ‘We didn’t show up.  We gave up way too many odd-man rushes. You can’t do that against a good team like Tilburg’, aldus Herne coach Danny Albrecht na afloop.

GEEN SECONDE TWIJFEL

Ondanks twee ondertalsituaties nam de drievoudig Oberliga kampioen in het middenstuk verder afstand van zijn opponent. Eerst completeerde Diego Hofland zijn hattrick, vervolgens promoveerde Reno de Hondt een vernuftig passje van Diego Hofland tot de vierde Tilburgse treffer. De 5-0 van Raymond van der Schuit betekende an early exit voor Herne doelman Björn Linda. Zijn vervanger, Jonas Neffin, moest acht minuten later capituleren toen andermaal Diego Hofland het net liet bollen. Drie tellen voor de tweede pauze beroofde Denis Fominych Trappers goalie Ian Meierdres van zijn shutout: 6-1

Hoewel Herne twee keer scoorde in het slotstuk kwam de vijftiende zege voor Trappers nooit meer in gevaar. ‘We hadden een geruststellende voorsprong en kregen ook in de derde periode nog enkele uitstekende mogelijkheden, die we jammerlijk onbenut lieten. Ondanks de twee tegentreffers heb ik dan ook geen seconde getwijfeld aan een goede afloop’, keek de viervoudig doelpuntenmaker nog eens terug op de laatste twintig minuten.

CHEMISTRY

They’ve been together since the game in Diez (vrijdag 11 december van het vorige kalenderjaar). Unfortunatelly Danny (Stempher) got injured. But they’re clicking very well. All three are very creative with the puck and they have been building chemistry. Hopefully it carries over to the next couple of games. Starting Sunday against Rostock,‘ evalueerde coach Bo Subr de prestaties van de trojka Hermens, Hofland en Stempher.

Op de vraag welke de mooiste was van zijn vier goals was, volgde een opvallend antwoord van Diego Hofland. ‘De assist op de 4-0 van Reno (de Hondt).’  Het kenmerkt de bescheiden teamplayer. ‘Er speelden meer jongens goed vanavond. Het maakt niet uit wie er scoort, als ze er maar ingaan.

Man of the Match
Diego Hofland | Foto: Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Persconferentie en samenvatting