Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

Trappers en Piranhas gaan voor winst in Tilburg

Vanmiddag treft Trappers Rostock op het Tilburgse ijs. Maakt Trappers sushi van Piranhas en slepen ze zo de zes punten binnen dit weekend? Of verslinden de hongerige roofvissen Trappers dit seizoen voor het eerst?

Wat van tevoren als een spannend duel werd omschreven, bleek vrijdagavond een vermakelijk potje ijshockey voor Tilburg Trappers. Herner EV verliet het ijs met de staart tussen de benen nadat Trappers won met 6-3. Diego Hofland was goed voor maar liefst vier van de zes goals! En op de vraag wat hij zijn mooiste vond, noemt de sympathieke aanvaller de assist die hij gaf voor de goal van Reno de Hondt. “Het maakt niet uit wie er scoort, als ze er maar ingaan.”

HOFLAND-HERMENS-STEMPHER

Coach Bo Subr is zeer tevreden over de lijn van Hofland, Hermens en Stempher. Het illustere trio voert de lijst van Trappers’ topspelers aan en is samen goed voor 32 goals en in totaal 78 punten. Subr: “They’re clicking very well. All three are very creative with the puck and they’ve been building chemistry. Hopefully it carries over to the next couple of games, starting this Sunday against Rostock Piranhas.

RIJPE APPELEN

Vanmiddag spelen Tilburg en Rostock voor de derde keer van dit seizoen tegen elkaar. De vorige twee ontmoetingen, op 20 en 30 december, was de winst voor Trappers. In de laatste wedstrijd vielen de doelpunten zelfs als rijpe appelen in het net achter de verbouwereerde goalie van Rostock: het werd 7-4 voor Tilburg.

CORONAPAUZE

Rostock Piranhas heeft een gedwongen pauze van ruim twee weken achter de rug na een aantal Coronagevallen. Afgelopen vrijdag kwamen ze voor het eerst weer in actie. Ondanks dat het team nog niet helemaal compleet was, speelde ze overtuigend en wonnen ze van Hammer Eisbären met 6-4. Het was de eerste wedstrijd voor de nieuwe hoofdcoach Chris Stanley.

CHRIS STANLEY

Stanley was al assistent-coach bij Rostock, waar hij ook nog actief als speler op het ijs stond. Maar nu coach Niels Garbe en de Piranhas in onderling overleg besloten hebben om het contract met elkaar te verbreken, heeft de Canadese center zijn schaatsen definitief aan de wilgen gehangen. “Het was vrijdag echt even raar om niet op het ijs te staan, maar aan de kant als hoofdverantwoordelijke. Maar dat went snel en ik ben tevreden over hoe we speelden tegen Hamm. Je kon in de derde periode zien dat we er twee weken uit hebben gelegen, maar de Piranhas hebben honger en willen winnen!

NIEUWE KLASSERING

Wat de Piranhas in ieder geval helpt, is de nieuwe klassering in de Oberliga. De clubs hebben onderling besloten om de klassering niet langer aan de hand van het puntentotaal te berekenen, maar op de het gemiddelde behaalde punten per wedstrijd. Hierdoor kan het dus dat Rostock nu op de negende plaats staat genoteerd, met 1.19 points-per-game, terwijl het totale puntenaantal van de Piranhas, 19 stuks, maar goed zou zijn voor de een-na-laatste plaats in de rangorde. De reden van deze wijziging is omdat niet zeker is dat alle clubs alle wedstrijden kunnen spelen (of inhalen), aangezien wedstrijden regelmatig niet kunnen doorgaan vanwege een of meerdere coronabesmettingen in de teams.

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.