Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas (7-2)

ZEVENKLAPPER VOOR TRAPPERS TEGEN ROSTOCK

Tilburg Trappers speelde zondagmiddag in de eerste periode zeker niet het ijshockey dat het voor ogen had. Toch wonnen de Tilburgers ruim en dik verdiend van Rostock Piranhas (7-2).

De tweestrijd tussen de nummers twee en tien bood voor een ieder wat wils. Fysiek stevig ijshockey, zeventig schoten op doel, negen treffers, hoogstandjes en weinig acceptatie voor het scheidsrechterlijk gezag. En nadat de stofwolken waren opgetrokken kon Trappers voor de tweede keer dit weekend drie punten bijschrijven.

TWEEDE ACHTER SCORPIONS

Hoewel het nog vroeg is, kunnen er halverwege het seizoen toch al voorzichtig conclusies getrokken worden. De equipe van coach Bo Subr speelt wederom een hoofdrol in de Oberliga Nord. Men bezet plaats twee op 17 punten van koploper Hannover Scorpions, de enige ploeg die Trappers tot drie maal toe een hak zette. Verder scoorde de drievoudig Oberliga kampioen al 102 maal en slikte men de minste tegendoelpunten (58).

Die tweede plek is zeker niet onverdiend. Vooral wanneer je terugdenkt aan ons problematisch begin van deze ijshockeyjaargang (negen uitbeurten in de eerste tien duels)’, aldus Reno de Hondt na afloop. ‘Het is zaak dat we ‘Trappers hockey’ blijven spelen en niet mee gaan in de spelopvatting van onze tegenstander. Daar ligt de sleutel tot succes. Wanneer we dat doen, horen we zonder twijfel tot de top-3 in de competitie.

ROLLERCOASTER

De (vroeg)geboorte van zijn zoon Hanno op 3 januari. Acht positieve coronatests drie dagen later. Twee weken verplichte quarantaine. Op de laatste dag van de gedwongen rustperiode benoemd worden tot hoofdcoach als vervanger van Niels Garbe. Twee etmalen later een 6-4 zege tegen Hammer Eisbären en ter afsluiting de negende nederlaag voor de Roofvissen in Tilburg.

Chris Stanley zal de eerste 24 dagen van 2021 niet makkelijk vergeten. ‘It was an emotional rollercoaster. Our son was born five weeks before due date so he had to stay in the hospital. He’s home now for two weeks. Then we were hit hard by positive COVID-19 tests. We cancelled practices and quarantined our players. We’re still missing some guys and I know they all want to play as soon as possible but health comes first. There’s no doubt about that!

EVENWICHT

Toch leek de trubbelige voorbereiding Rostock geen parten te spelen in het eerste bedrijf. Het eerste schot op het doel van Trappers keeper Ruud Leeuwesteijn was direct raak. Tom Pauker strafte een moment van onachtzaamheid af: 0-1. In het vervolg van de periode leek Tilburg de grootste tegenstander van zichzelf. Kevin Bruijsten, Raymond van der Schuit en Diego Hofland kregen uitstekende mogelijkheden, maar allen verzuimden Trappers al vroeg naast (of zelfs voorbij) de Piranhas te brengen.

Vijf minuten voor de eerste pauze kwam de geelblauwe brigade eindelijk langszij. Na een ouderwetse scrimmage voor het vijandelijke doel gaf Kevin Bruijsten het bevroren rubber het laatste zetje. Slechts 95 tellen later stonden de bezoekers weer op voorsprong. Met een man meer op het ijs vond Jayden Schubert het gaatje. Toch zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamer op. Een solo van Reno de Hondt strandde op de legguards van Piranhas-sluitpost Jascha Strobel, maar Bartek Bison wist wel raad met de rebound: 2-2.

MOKERSLAG

Na de pauze deelde de thuisploeg meer en meer de lakens uit. Uit een gewonnen face-off zwiepte Diego Hofland de puck in de bovenhoek. Een gemist penaltyshot van Lukas Koziol vormde de inleiding tot de Rostockse ondergang. ‘We shot ourselves in the foot at the start of the second. That’s frustrating because we played a good first period and Lukas was pretty successful with that move on previous occasions’, omschreef Stanley de mokerslag voor zijn moegestreden equipe

De negende treffer van het seizoen voor Reno de Hondt bleek vervolgens voldoende om de gasten definitief op de knieën te krijgen. ‘De hele wedstrijd door kreeg ik al behoorlijk veel tijd om te schieten. In plaats van voor een snel slapshot te gaan, wachtte ik en verraste hun goalie met een geplaatst polsschot over zijn vanghand’, beschreef Trappers nummer 77 zijn doelpunt.

ONNODIG LASTIG

In het laatste deel gold het credo: ‘als er één schaap over de dam is, volgen er meer’. In een tijdsbestek van elf minuten en 2 seconden tilden Raymond van der Schuit, Delaney Hessels en Bartek Bison de stand van 4-2 naar 7-2. ‘I don’t want to use corona as an excuse. But I have to be diligent. Give the guys some time off, check how we prepare on and off-ice, make sure the players are sleeping and get good meals in. It’s going to be tough with 9 games in 20 days. And 7 of them are on the road’, keek de nieuwbakken hoofdcoach vooruit naar het loodzware programma voor zijn ploeg.

Ondanks de ruime Tilburgse winst is er volgens de Man of the Match nog ruimte voor verbetering. We begonnen niet goed en maakten het onszelf onnodig lastig. Tussen de eerste- en tweede periode hamerde Bo erop dat we scherper moesten zijn, vooral in ons verdedigingsvak. Die boodschap hebben we begrepen want in het vervolg van de wedstrijd waren we duidelijk de bovenliggende partij. het tweede en derde deel deden we het een stuk beter’, sprak Reno na afloop.

Man of the Match
Reno de Hondt | Foto: Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie