Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herner EV

Herne op zoek naar revanche in Tilburg

Trappers speelt twee keer thuis dit weekend. Zondag zijn het de Piranhas uit Rostock die op het menu staan, maar vanavond speelt Tilburg tegen Herner EV. De vorige keer won Trappers glorieus in Herne, waardoor de gasten vanavond revanche willen en bereid zijn om daar ‘heel hard voor te werken’

Op de site van Herner EV wordt gesproken over het gebrek aan continuïteit. Na vijf overwinningen op rij voor Herne tussen 26 december en 3 januari, verloren de groen-wit-roden in de twee speelweekenden erna beide uitduels. Afgelopen vrijdag wonnen ze in eigen huis dan weer meesterlijk van Krefeld met 8-1.

ZWAARSTE NEDERLAAG

De zwaarste nederlaag van Herne was op 22 november, toen ze met 1-7 onderuitgingen in eigen huis, tegen Tilburg Trappers. Een wedstrijd die, volgens captain Mickey Bastings, ‘volgens het boekje’ ging. Een wedstrijd waarin, volgens Herners coach Danny Albrecht niets goed ging: “All went wrong.”

BAD BOY

De enige smet op die wedstrijd voor Trappers was de pittige check op Bartek Bison door Colton Kehler. De 23-jarige Canadees speelt voor het eerst in Europa. Albrecht noemde de aanvaller aan het begin van het seizoen een aanwinst voor zijn team: “Hij is taai, recht door zee en maakt elke check af!” Daar kan Bartek in ieder geval over meepraten. Trappers’ coach Bo Subr was na die check van Kehler minder te spreken over Herners ‘bad boy’: “For me that’s a massive penalty. It’s the same guy who ran over the Scorpions goalie and today he does this!

HEEL HARD WERKEN

Trappers staat momenteel op de tweede plaats in het (aangepaste) klassement met punten per gespeelde wedstrijd. Trappers heeft 41 punten na 22 gespeelde wedstrijden (gemiddeld 1,86 punten per gespeelde game). Herner EV speelde een wedstrijd meer, heeft één puntje meer en staat op plek drie met een gemiddelde van 1,83 per gespeelde game. Vanavond treffen de twee clubs elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Danny Albrecht is voorbereid op een pittig duel: “Tilburg speelt altijd met volledige inzet tegen ons. Het zal heel hard werken worden.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.