Terug naar Nieuws

Spelersnieuws – Noah Muller

Noah Muller nieuwe aanwinst Tilburg Trappers

Stilstand is achteruitgang en dus is ook Tilburg Trappers altijd op de uitkijk naar nieuw talent.

Vandaar dat de 22-jarige voormalige Nederlandse jeugdinternational Noah Muller zich aansluit bij de Tilburgse Oberligaselectie. Muller kwam meerdere malen uit voor Oranje op de WK’s U18 en U20, speelde op het hoogste jeugdniveau in Duitsland en ronde vorig jaar zijn derde seizoen af voor Saint Michael’s College in de Verenigde Staten in de NCAA-III competitie.

AANVALLENDE VERDEDIGER

De competitie in de Verenigde Staten ligt nu stil, waardoor Muller in Nederland is en hij zijn studie online afmaakt. Vorige week trainde Muller al een aantal keer mee in Tilburg. René de Hondt, technisch manager van Tilburg Trappers, is zeer tevreden over de aanvallende verdediger: “Noah is een talentvolle en interessante speler, zeker voor de toekomst!

DÜSSELDORFER EG

De geboren Amsterdammer speelt al sinds zijn zevende ijshockey. Op zijn veertiende verruilde Muller de Nederlandse hoofdstad voor de U16 in Keulen en twee jaar later speelde hij op het hoogste jeugdniveau (DNL) in Duitsland voor Düsseldorfer EG. “IJshockey betekent alles voor me: ik zou niets liever willen doen,” zei de toen zeventienjarige verdediger in een interview met een lokale televisiezender.

‘HONOR ROLL’

Afgelopen seizoen scoorde Muller voor de Purple Knights zeven goals en maakte hij twaalf assists. Het was zijn meest succesvolle seizoen voor Saint Michael’s. Hij kreeg een eervolle vermelding op de ‘honor roll’ na de gemaakte hattrick tegen tegenstander Post. De afgelopen jaren was Muller ook steevast terug te vinden in de jeugdselecties van Oranje. Josh Mizerek zei toen over de nog piepjonge defenseman: “Hij is een erg goede verdediger. Hij is sterk, kan een leider zijn en verdedigt niet alleen, maar heeft ook een aanvallende rol.