Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herforder EV (2-1)

SEIZOENSOUVERTURE TRAPPERS EINDIGT IN 2-1 ZEGE

Terecht, maar het ging moeizaam. Zo was de seizoensouverture van Tilburg Trappers tegen Herforder EV in één zin samen te vatten. De Tilburgers vergaten een hoge(re) score neer te zetten: 2-1.

En dus startte de blauwgele brigade de nieuwe ijshockeyjaargang net zoals de vier voorgaande edities, namelijk met een overwinning. De laatste keer dat men op de openingsdag een nederlaag moest slikken, was in het seizoen 2017-2018. Hannover Scorpions was met 3-2 te sterk. In Herford trof Trappers ook wel dé ideale opponent om tegen te beginnen. De acht voorgaande ontmoetingen leverden allen een Tilburgse zege op.

INDRUKWEKKEND AFSCHEID

Voorafgaand aan de wedstrijd nam het Trappers legioen afscheid van Mickey Bastings. Twaalf jaar lang was ‘de Lange’ een van de cultuurbewakers van de drievoudig Oberliga kampioen. Na 177 goals en 557 punten in 637 duels, twee landstitels, drie Oberliga Meisterschaften, vier nationale bekers, de Brabant Cup en drie Ron Bertelingschalen krijgt zijn maatschappelijke carrière en privéleven (met zijn aanstaande vrouw Amy en dochter Lena) voorrang op het spel met de gekromde stick en zwart rubberen schijf.

Als mannetje van zeven begonnen in de Pellikaanhal, 10 jaar later gedebuteerd in de hoofdmacht en weer een decennium later werd hij aanvoerder van het eerste. Bastings, die uit handen van algemeen directeur Ruud van Baast de zilveren clubspeld ontving en tevens lid is geworden van de technische commissie van Tilburg Trappers, was dan ook ‘enorm trots’. ‘Ik heb het ijshockey al gemist en de jongens zeker ook. Maar wat ik vooral zal gaan missen is de broederschap. Met z’n allen voor één doel gaan. Dat gevoel ga ik helaas niet meer meemaken.’

RECLAME VOOR ZICHZELF

Van acquit pakte Tilburg de zaken energiek aan en drong het ‘de IJsdraken’ terug in het eigen verdedigingsvak. Men kreeg (goede) kansen op de openingstreffer, maar het vizier van Ties van Soest en Danny Stempher stond evenwel niet op scherp. Bij de vierde poging op doel was het wel raak. De inzet van Marvin Timmer, vorige week nog met Oranje onder 20 actief op het wereldkampioenschap in Zagreb, caramboleerde met enig fortuin tegen de netten, maar de vreugde van Trappers nummer 36 was er niet minder om.

Het middenstuk vormde een kopie van het eerste deel. Ook nu maakte de thuisclub reclame voor zichzelf. Met frivool en snel aanvalsspel sneed men veelvuldig als een mes door de Herforder defensie. Maar net zoals een week eerder tegen Füchse Duisburg vergat Trappers zichzelf meermaals te belonen. Die ene keer dat dat wel gebeurde, was er een van grote schoonheid.

Op de rand van het Tilburgse aanvalsvak pookte Giovanni Vogelaar de puck richting Raymond van der Schuit. Op snelheid trok de geboren Rotterdammer richting het vijandelijke doel. Waar iedereen rekende op een schot passte hij met dodelijke precisie op Jonne de Bonth, die het bevroren rubber achter de uitblinkende Justin Schrörs veegde: 2-0.

MOEIZAME BEVALLING

In het derde bedrijf was Tilburg wederom de bovenliggende partij, maar kreeg men binnen zes minuten een harde tik op de neus. Ulib-Gleb Berezovskyy tikte met een man meer op het ijs de puck voor de eerste maal dit seizoen achter Trappers sluitpost Cedrick Andree. De thuisploeg was even van de leg, maar herpakte zich snel. Zo raakten Raymond van der Schuit en Max Hermens paal en lat.

In een alles of niets poging wisselde Herford anderhalve minuut voor tijd zijn doelman voor een zesde veldspeler, maar het mocht niet meer baten. ‘Ik kan mijn spelers niets verwijten. We hebben onze huid duur verkocht tegen een top Mannschaft, maar helaas staan we met lege handen’, aldus Gordon Nickel, die de geschorste hoofdcoach Milan Vanek verving.

‘Alles bij elkaar een moeizame bevalling, terwijl het dat helemaal niet zo had hoeven zijn’, luidde de slotconclusie van Max Hermens. Meer scherpte in de afronding zal zondagmiddag (aanvang 15:00 uur) in Halle noodzakelijk zijn om de Bulls over de knie te leggen, besefte de center, die vanavond als left winger speelde in een lijn met Mikko Virtanen en Reno de Hondt. ‘Als we vanavond de helft van onze kansen afmaken, win je met 5 of 6-1 want verdedigend doen we het gewoon goed.’

Man of the Match
Wouter Sars | Foto Romy Mullens
Wedstrijdshee
Samenvatting en persconferentie