Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herforder EV

Trappers trapt achtste Oberliga seizoen af vanavond

Let’s go, Tilburg, let’s go! Eindelijk is het zover! De datum die bij velen al een tijdje rood omcirkeld in de agenda staat, is aangebroken. Vanavond gaat Tilburg Trappers aan een nieuw seizoen beginnen in de Oberliga Nord. De tegenstanders in de seizoens-ouverture zijn de Herforder Ice Dragons.

TESTSPIELEN

Ter voorbereiding op het seizoen hebben de Trappers zes duels afgewerkt. Hierin vielen twee kleine nederlagen en vier overwinningen te noteren. De blauwgelen zullen nog wel wat vraagtekens hebben voor de start van het seizoen. Maar het feit dat Trappers in elke wedstrijd progressie boekte, stemde tot tevredenheid. Aldus coach Mason in gesprek met Brabants Dagblad, na afloop van de wedstrijd tegen Herne Miners EV.

SPANNING VOORAF

Bij de Tilburgers zal ongetwijfeld sprake zijn van enige spanning vooraf. Waar staan we na de voorbereiding? En… Het is toch de eerste van het seizoen. De Herforder Ice Dragons komen waarschijnlijk met zelfvertrouwen naar Tilburg. Ze wonnen vijf van hun zes oefenwedstrijden, waaronder twee fraaie overwinningen tegen Hannover Indians. Toch plaatste co-trainer Gordon Nickel een kanttekening na de laatste oefenzege thuis tegen Fuchse Duisburg (8-6 winst). “We kunnen als ploeg niet tevreden zijn met dit resultaat. We hebben nog huiswerk te doen voor vrijdag.” Afgelopen seizoen eindigden Dragons op een elfde plaats en daarmee liepen ze de pre-play-offs mis op doelsaldo.

UNICUM

Voor zowel Tilburg Trappers als meerdere clubs valt dit weekend een unicum te noteren.

Voor het eerst in de Oberliga zullen namens Trappers drie imports genoteerd worden op de wedstrijdsheet. Na het vertrek van Brett Bulmer, stond de teller weer op nul. Deze zomer is echter hard gewerkt aan het weer op sterkte brengen van de selectie. Met het aantrekken van #23 Connor Sills #51 Mikko Virtanen en #75 Sean Richards zijn alle importvacatures ingevuld. Inmiddels hebben ze allen het net al gevonden in de voorbereiding.

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Jordy Verkiel, Tijn Jacobs en Diego Hofland.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. U kunt de wedstrijd ook bestellen via het enige officiële streamingskanaal Sprade TV. Zoals eerder aangegeven zijn andere aangeboden livestreams op social media allemaal fake. Wees hier alert op.