Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

Eerste uitwedstrijd voor Trappers tegen tactisch spelend Halle

De kop is er af! Het seizoen is lekker begonnen voor Tilburg dat nu uitkijkt naar de eerste uitwedstrijd vanmiddag tegen Saale Bulls Halle. Trapperscoach Doug Mason voorspelt in ieder geval dat het een leuke wedstrijd gaat worden.

“Het wordt een leuke wedstrijd, een tactische wedstrijd, en het is heel belangrijk dat we op hoog tempo spelen om ze zo te blijven najagen,” aldus Mason afgelopen vrijdag. In het voorseizoen behaalden Saale Bulls wisselvallige resultaten tijdens de oefenwedstrijden. Toch is Doug Mason onder de indruk van de nieuwe trainer van Halle. “Ik vind dat hij mooie dingen doet met zijn team.” Marius Riedel is met zijn 33 jaar de jongste hoofdcoach van Saale Bulls tot nu toe.

GOALIEWISSEL

De afgelopen twee seizoenen verzorgde het bekende duo Sebastian Albrecht en Jakub Urbisch de goalverdediging van Halle. Met het onverwachte vertrek van Urbisch moest de club echter op zoek naar een nieuwe goaliepartner voor Albrecht. Die vonden ze in de 27-jarige Timo Herden. De afgelopen negen jaar speelde hij bij Bayreuth en Rosenheim (DEL2) en op papier is hij dus Halle’s eerste keeper naast de vijf jaar oudere Albrecht.

VIRTANEN VS VARTTINEN

Mikko Virtanen neemt het, namens Tilburg Trappers, niet alleen op tegen Saale Bulls Halle, maar ook tegen zijn landgenoot met opmerkelijk genoeg een vergelijkbare naam. De Finse Matias Varttinen is één van de drie imports van Halle en komt van het Zweedse Kalmar HC, waar hij in 36 wedstrijden elf keer het net achter de goalie wist te vinden.

IMPORTTRIO

De andere twee imports zijn de Canadees Mathieu Tousignant en ‘oude bekende’ Tatu Vihavainen (ook uit Finland). Vihavainen was vorig seizoen goed voor 27 goals (en 48 assists). In de oefenduels scoorden zowel Varttinen als Tousignant twee keer en afgelopen vrijdag was de van Nottingham Panthers (EIHL) afkomstige Tousignant ook goed voor twee goals. Kortom, het importtrio van Halle is er zeker een om in de gaten te houden vanmiddag. Overigens speelde ‘onze’ Sean Richards vorig seizoen nog zij aan zij met Tousignant bij datzelfde Nottingham Panthers, dus hij zal zijn teamgenoten ongetwijfeld goed kunnen inlichten over de 32-jarige forward.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanmiddag niet aanwezig: Jordy Verkiel, Diego Hofland en Tijn Jacobs.

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.