Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (7-1)

TRAPPERS HAALT UIT OP HALLOWEEN TEGEN HANNOVER SCORPIONS

Lang duurde het niet voordat de beladen wedstrijd tussen de titelkandidaten op gang kwam. Trappers toonde dit keer vooral qua score haar klasse. Door een blessure van Max Hermens kwam er nog enige smet op de wedstrijd, maar dat schaadde de fraaie uitslag niet.

Zoals het tussen giganten in de Oberliga Nord betaamt, tastten de twee ploegen in de eerste minuten elkaar tactisch af. Alsof het vervolgens zo moest zijn, kreeg de jarige Max Hermens de allereerste kans als traktatie. Het cadeautje pakte hij echter niet uit. Vlak daarna, in de vierde minuut van de kraker in Tilburg, kreeg Jordy van Oorschot een niet te missen kans voorgeschoteld door de teruggekeerde Brett Bulmer. Met zijn fraaie sleep- en kaptechnieken hield hij een paar Scorpions voor de gek, waardoor Van Oorschot vrijstond en kon binnenschuiven.

Legio kansen volgden, ook voor de gasten uit Hannover, maar niemand verzilverde zijn pogingen. Noah Muller begon aan een fraaie solo voor de neus van goalie Ruud Leeuwesteijn. Toen hij eindigde bij opponent-goalie Brett Jaeger, moest Muller zijn meerdere erkennen in de 38-jarige sluitpost. Scorpion Patrick Klöpper spinde op zijn beurt in een snelle draai de Trappers-defense aan gort, maar ook zijn poging ging naast. De paar straffen aan beide kanten, en daardoor meer ruimte voor spelers op het ijs, leverde vooralsnog geen extra goals op. Toch bleef de wedstrijd op een griezelige manier geladen, alsof er elk moment iets zou kunnen gebeuren.

GEMENGDE GEVOELENS

Het publiek werd opgeschrikt na een paar minuten in het tweede bedrijf: Hermens kreeg een kans aangeboden door Diego Hofland, maar raakte ogenschijnlijk ernstig geblesseerd. Ondersteund door Trappers-staf moest hij van het ijs. Het leek die dekselse knie te zijn, die hem al eerder parten speelde in vorige seizoenen. De blessure van Hermens zorgde voor een gek soort wake-up-call, want Trappers kwam qua score echt los. Hofland maakte de 2-0, waarna Jonne de Bonth voor de derde thuistreffer zorgde. Met zijn goal nam hij de honneurs waar van zijn maatje die net emotioneel het ijs af moest. Na afloop gaf Hermens toe dat de oneindig zoemende goaltune hem goed deed terwijl hij met pijn op de massagetafel lag.

Onderwijl, aan de overkant, hield goalie Ruud Leeuwesteijn zoals zo vaak dit seizoen alles tegen. Sterspeler Tyler Gron moest zijn frustratie bekopen met twee minuten op de strafbank. Vlak daarna volgde een strak onhoudbaar schot van Brett ‘The Beast’ Bulmer. En als kersen op de taart kwamen zelfs de 5-0 en 6-0 van Reno de Hondt en Tijn Jacobs, op hun eigen gehaaide manieren, snel als beide spelers zijn. Zo was de tweede periode een vreemde. Het werd zelfs nog gekker toen Hermens binnen dezelfde twintig minuten terugkeerde op het ijs alsof er niks was gebeurd. Toch liep hij even te trekkenbenen en daarom was het achteraf gezien ook verstandig om hem de laatste periode niet meer in te zetten, mede vanwege de fraaie tussenstand.

BOEMAN RUUD

Het is geen gekke gedachte dat de Scorpions-spelers na deze Halloweenzondag nog eens badend in het zweet wakker worden. Ruud Leeuwesteijn was voor hen dé boeman die de Scorpions stuipen op het lijf jaagde door elke inzet te keren. Bovengenoemde Scorpions-vloek klopte, totdat Robin Just op een lullige manier de puck binnen kon frommelen: 6-1. Dit deed niks af aan het ijzersterke optreden van de Trappers-goalie, niet voor niks de beste keeper van de Oberliga Nord op dit moment. Trappers zelf nam gas terug in doelpogingen, al was het maar vanwege de krachten die de overtime in Herne vrijdagavond had gekost. In de een na laatste minuut deed Giovanni Vogelaar met zijn kenmerkend krachtige schot nog een laatste duit in het al goed gevulde zakje: 7-1.

Man of the Match
Brett Bulmer | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie