Terug naar Nieuws

Herner EV Miners vs. Tilburg Trappers (2-3 OT)

DIEGO HOFLAND FLIKT HET WEER

Tilburg Trappers had het vrijdagavond ruim 64 minuten lang lastig met Herner EV Miners, maar kreeg de nummer 6 van de ranglijst in overtime toch nog op de knieën. Goudhaantje Diego Hofland bezorgde de geelblauwe brigade een zwaarbevochten overwinning: 2-3.

In kwalitatief opzicht viel de eerste confrontatie tussen Herne en Tilburg deze ijshockeyjaargang misschien wat tegen, maar de spanning vergoedde veel. Even na kwart over tien voorzag Diego Hofland de ijshockeythriller van een feestelijk Tilburgs tintje door Herne-doelman Björn Linda voor de derde keer die avond het nakijken te geven.

BACK AND FORTH

‘Met uitzondering van het schot kwam alles bij dat winnende doelpunt op het conto van Jordy (Verkiel)’, gaf Trappers nummer 66 na afloop alle credits aan zijn Dordtse ploeggenoot. ‘Waar anderen wellicht hun (verdedigende) positie weer zouden innemen, heroverde ‘Jor’ met een geweldige forecheck de puck. Ik riep hem en zijn pass was op maat. Door de benen van (Nils) Liesegang schoot ik over de legguards van (Björn) Linda raak.’

De krachtmeting tussen de ploegen van de coaches Danny Albrecht en Dave Livingston maakte andermaal duidelijk dat de ploegen in de top van de Oberliga Nord enorm aan elkaar gewaagd zijn. Zo bedraagt het verschil tussen de koploper, Saale Bulls Halle, en de gastheer van vanavond, Herner EV Miners, slechts zes punten.  ‘It was back and forth all game long. I’m glad we won it in overtime’, concludeerde de Trappers oefenmeester na afloop.

NIET BIJ DE LES

Zonder het trio Brett Bulmer (geschorst), Danny Stempher en Bartek Bison (geblesseerd) begon Trappers met zeven verdedigers en tien aanvallers aan de ontmoeting in de met 1120 toeschouwers mager bezette Hannibal Arena. Na zes minuten was Reno de Hondt het eindstation van een vlotte Tilburgse aanval: 0-1.

In het tweede deel van de openingsperiode was het team rondom captain Mickey Bastings even niet bij de les. ‘Logi had de pech dat de puck via de boarding net achter hem valt. Daarna maakte die jongen (Artur Tekaev) hem wel prima af met de backhand’, haalde Diego Hofland de 1-1 nog eens terug in zijn herinnering.

BINNENKANT PAAL

Bij het begin van het tweede bedrijf kreeg Trappers drie overtalsituaties. Liefst elf keer nam men het vijandelijke doel onder vuur, maar zonder resultaat. ‘Onze powerplay was te statisch. We stonden stil in plaats van dat we elkaar hielpen’, legde Hofland de vinger op de zere plek. Niet veel later liep Tilburg in de val bij een ‘bad line change’. Björn Linda vond Marcus Marsall op de blauwe lijn van het aanvalsvak. In één tijd passte hij door op Kevin Orendorz. De oud-speler van Krefeld (DEL) gaf Ruud Leeuwesteijn geen kans.

In het slotstuk gooide Dave Livingston al zijn troeven op tafel en joeg met zijn ploeg op de gelijkmaker. De groen-wit-roden piepten en kraakten, maar leken ondanks twee uitstekende mogelijkheden voor Reno de Hondt stand te houden. Zeker toen negen minuten voor tijd Jonne de Bonth voor een licht vergrijp naar de strafbank mocht. Waar Trappers met een man meer niét wist te scoren, lukte dit in ondertal wel. Via de binnenkant  van de paal bracht Diego Hofland zijn ploeg weer naast Herne.

BILLENKNIJPEN

Voor Tilburg werd het in de dying seconds van de reguliere speeltijd nog even billenknijpen. Een foutieve wissel zorgde ervoor dat men de verlenging met een man minder op het bevroren water moest beginnen. Robert Peleikis had zes seconden voor het aflopen van de straftijd de 3-2 op zijn stick, maar de verdediger faalde oog in oog met Ruud Leeuwesteijn. 151 tellen later haalde Diego Hofland wél de trekker over: 2-3.

De matchwinnaar stapte dan ook met ‘een tevreden gevoel’ in de bus terug naar de Kruikenstad. ‘De overwinning was verdiend. Het enige verwijt dat we onszelf misschien moeten maken, is dat we hen te lang in de wedstrijd hielden. Hopelijk maken we het zondagmiddag tegen Scorpions eerder af.’

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie