Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herner EV vs. Tilburg Trappers

Kan ‘Angstgegner’ Trappers dit weekend de koppositie pakken?

Nadat Trappers afgelopen maand de ouverture van het seizoen won in Herne, treffen beide teams elkaar vanavond weer. Trappers won deze eerste oefenwedstrijd van het seizoen uit met 3-6. Vanavond gaat het echter om de punten en winst kan betekenen dat Trappers door kan stoten naar de eerste plaats op de ranglijst.

ANGSTGEGNER

Vanavond vindt de 28ste onderlinge ontmoeting plaats tussen de beide teams, sinds de toetreding van Trappers in de Oberliga. In deze 28 wedstrijden heeft Tilburg 53 punten vergaard tegenover 31 voor Herner Miners. Daarmee staat vast dat de blauw-gelen een echte ‘Angstgegner’ zijn voor Herne. Na Duisburg is Trappers statistisch gezien de minst favoriete tegenstander uit de Oberliga van de Miners.

Overigens gaat de club uit Herne sinds dit seizoen door het leven als Herner EV Miners. De club zocht al langer naar een passende bijnaam. De toevoeging Miners is gekozen om de identificatie en verbondenheid met de regio te eren. De club ligt immers in het Ruhrgebied, een regio die bekend staat om de mijnbouw.

NIEUWE GEZICHTEN

De selectie van Herner Miners heeft voor dit seizoen een flinke gedaantewisseling ondergaan. Elf spelers bleven en maar liefst vijftien nieuwe spelers werden verwelkomd in de Gysenberghalle. Eén van de nieuwkomers is Tomi Wilenius. De 28-jarige Fin is overgekomen van Hannover Scorpions. Daar schoot hij vorig seizoen 85 punten (41 doelpunten en 44 assists) bij elkaar en is daarmee veruit de gevaarlijkste speler aan Duitse kant.

Het zal echter wel een stevige uitdaging worden voor de Fin om vanavond het net van de tegenstander te laten bollen. Trappersgoalie Ruud Leeuwesteijn verkeert immers in bloedvorm. Hij kan momenteel het beste gemiddelde overleggen in de Oberliga Nord. Hij staat op een GAA (Goal Against Average) van 0,83.

PITTIG WEEKEND

Met de wedstrijden tegen Herner Miners en Hannover Scorpions voor de boeg zal het een pittig weekend worden voor Trappers. Ongetwijfeld zal men gaan voor een herhaling van vorig weekend waarin zes punten werden behaald. Coach Livingston zei hier vorig weekend over: “Volgend weekend spelen we tegen goede teams. Het is een sterke competitie en we moeten gewoon elke wedstrijd hard werken. We moeten goed voorbereiden en zorgen dat we het spel spelen zoals we dat zelf willen.”

De wedstrijd tegen Herner EV Miners begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen via SpradeTV.