Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (2-3)

TRAPPERS KOMT COMEBACKTIJD TEKORT TEGEN HANNOVER SCORPIONS

Zondagmiddag, thuis tegen Hannover Scorpions, klonk Trappers eerder dit seizoen als muziek in de oren. Nu moest het zijn meerdere erkennen in de nummer twee van de Oberliga. De geslepen ploeg nam uiteindelijk met een nipte score de volle buit mee naar huis.

Door Arthur Ottenhof

In de eerste vijf minuten lag het spel geen enkel moment stil. Daarin was de eerste echte kans voor Bartek Bison, maar de ervaren Scorpions-goalie Brett Jaeger was niet van plan zo vroeg al te wijken. Trappers had een dubbele straf aan Scorpions-zijde nodig om meer ruimte te krijgen. Twee minuten lang was het drie-tegen-vijf, aangezien Julian Airich en Robin Just zich allebei hadden misdragen. De overtalsituatie leverde echter niets op.

Aan de andere kant moest Ruud Leeuwesteijn meerdere malen redden. De Canadees Mario Valery Trabucco was het dichtst bij een goal, maar Leeuwesteijn en de helpende paal wisten dat te voorkomen. Scorpions hield de druk op de ketel; toch wisten ook zij  in overtalsituatie niet te scoren.

DUITSE EFFICIËNTIE

Precies op de klokslag van de 24ste minuut kreeg Brett Bulmer uit frustratie een straf, niet lang daarna volgde ook Giovanni Vogelaar. Net op het moment dat Bulmer terugkeerde op het ijs, maakte Robin Just de eerste van de middag. Een dikke minuut later profiteerde Tyler Gron van meerdere vreemde valpartijen: 0-2. Ondertussen raakten de geelblauwen van alles: goalie Jaeger, de paal en de verdedigers, maar de puck wilde niet over de lijn.

Ruud Leeuwesteijn weet de wedstrijd aan pech in powerplay, maar vooral door gemis van talloze medespelers (De Hondt, Bastings, Van Gorp en Stempher). De goalie, die meerdere keren zijn ploeg op de been hield, baalde van de uitgedunde selectie. Het scoreverloop was bovendien ‘ronduit klote’. Daar zat geen woord Duits bij.

Luis Schinko deed nogmaals wat Trappers niet lukte. Hij maakte de derde voor Scorpions. De nummer twee van de Oberliga deed alles gehaaider dan zijn Tilburgse achtervolger. Zo werkte goalie Jaeger telkens zijn doeltje uit het ijs wanneer het voor zijn neus spannend dreigde te worden. En zo had Trappers enorm werk aan de winkel in het slot van de wedstrijd.

COMEBACKGOAL TEKORT

Wouter Sars had nog energie en was er deze middag als de kippen bij om het slot nog spannend te maken. Op aangeven van Delaney Hessels en Kevin Bruijsten kon hij  afwerken. Drie minuten voor tijd maakte Max Hermens het helemaal spannend: 2-3. Zijn face-off met een Scorpion, acht seconden voor tijd, mocht niet meer baten. Scorpions nam de volle drie punten mee terug naar Hannover. Desalniettemin had de uitploeg het merendeel van de wedstrijd in handen. Daarom deed de nipte uitslag niks af aan de overhand die Scorpions had.

 

Wouter Sars
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie