Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Trappers wil ‘sportieve revanche’ tegen Hannover Scorpions

Tobias Stolikowski heeft zijn manschappen weer vroeg uit bed moeten trommelen vandaag voor de reis naar Tilburg. Hannover Scorpions neemt het daar op tegen onze Trappers dat, na het verlies na penaltyshots afgelopen vrijdag, op zoek is naar ‘sportieve revanche’.

“Er heerst een vloek over ons met penaltyshots,” zei de teleurgestelde Max Hermens na de wedstrijd afgelopen vrijdag tegen Herner EV Miners. Een wedstrijd waar beide teams om elke centimeter ijs vochten en waar na een lange penaltyreeks uiteindelijk Trappers aan het kortste eind trok. Coach Dave Livingston noemde het eindresultaat ‘frustrerend’ en vond dat Trappers het verdiend had om te winnen. Hermens: “Dan is het deze zondag een mooie wedstrijd om sportief revanche te nemen op het resultaat van vrijdag, al zal het wel een lastige wedstrijd worden.”

VROEG UIT BED

In de vorige thuiswedstrijd van Trappers tegen Scorpions, werd het 7-1 voor Tilburg. Scorpionscoach Tobias Stolikowski wilde de schuld zeker niet aan de busreis geven, maar zei wel dat ze het in Duitsland niet gewend zijn om ’s middags te spelen. “De lange busreizen horen bij professioneel ijshockey, maar bij ons spelen we ook de zondagwedstrijden gewoon ’s avonds. Dus we moesten vanmorgen wel erg vroeg op staan om hier ’s middags te kunnen spelen.”

BRAD ROSS

We gaan vanmiddag zien of Scorpions het zand op tijd uit de ogen heeft weten te wrijven. Wel zullen ze hoogstwaarschijnlijk hun nieuwe kracht inzetten. De 29-jarige Duitse Canadees Brad Ross is afgelopen week vanuit DEL2 (Selber Wölfen) naar Scorpions overgestapt en kan zowel in de verdediging als aanval spelen. Bij Selb speelde hij dit seizoen 24 wedstrijden, wist één keer te scoren en leverde tien assists.

COME HARD TO PLAY

“Our goal is to play a hard game to them,” zegt Livingston over de wedstrijd van vandaag. Wel kampt de Tilburgcoach met de nodige blessures in zijn team. “A lot of guys have injuries with their hands and we have head injuries too. So we’ll have to examine that and see how many guys we have.” Max Hermens kijkt uit naar de wedstrijd van vandaag. “Zelfs met een incompleet team kunnen we nog een goed team op de been brengen. Ik houd van dit soort wedstrijden, waar emotie in zit.” Het plan is in ieder geval al klaar, zegt Livingston: “Take their ice and come hard to play.”

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Ties van Soest, Kilian van Gorp, Mickey Bastings en mogelijk dat ook Reno de Hondt vanwege de opgelopen blessure na de roekeloze check van Fromynich niet meespeelt

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).