Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers (5-4 SO)

De vloek van de penaltyshots is nog steeds niet verdreven 

Tilburg Trappers mocht vrijdagavond het opnemen tegen de Herne EV Miners. Het team van Danny Albrecht stapte al twee keer eerder als verliezers van het ijs en wilde dat voor de derde keer op rij voorkomen. Al vanaf de puckdrop was Herne erop gebrand hun huid duur te verkopen. Pas na het nemen van penaltyshots won Herner EV Miners de wedstrijd.

BOARDING

Direct na de puckdrop leek de toon door Denis Fominych te zijn gezet. Nadat Reno de Hondt op een schandalige wijze de boarding in werd geklapt en Bulmer verhaal ging halen was het gelijk duidelijk dat dit een wedstrijd was waarin voor elke meter gevochten zou worden. Mooie acties in flink tempo wisselde elkaar af. Diverse keren leek het erop dat Trappers zou scoren maar dat werd telkens door Björn Linda die een ontzettende goede wedstrijd keepte, tegengehouden. Herner had ook zo nu en dan hun kans op een treffer, maar wist totaal niet te overtuigen. Zoals coach Dave Livingston achteraf zei; ‘their goalie saved them today, we had a lot of quality shots’ He had his day today’, doelend op de sterk keepende Linda.

ARBITRALE HULP

Het middenstuk was qua speelbeeld bijna een kopie van de eerste periode behalve dat er in de tweede periode wél werd gescoord. Een rebound via het glas na een schot van Brett Bulmer belandde bij Max Hermens op de stick die de openingstreffer kon binnen schieten.

Twee makkelijk gegeven straffen hielp Herne terug in het zadel. Binnen dik vijf minuten na de 0-1 voorsprong stond Herner op voorsprong. Kevin Orendorz en Michél Ackers wisten allebei tijdens een man-meer-situatie de wedstrijd tegen alle verhoudingen in om te gooien.

BULMER’S BEAUTIES

De slotfase was voor de neutrale supporter één om de vingers bij af te likken. Een spannende periode met hele mooie doelpunten. De mooiste doelpunten kwamen van Brett Bulmer’s stick.

Direct in de openingsfase van het slotstuk tijdens een powerplay leek de puck gespeeld te worden maar werd vanuit een onmogelijke hoek in het dak van het doelpunt geschoten. Enkele minuten later liet Bulmer met een ‘fake shot’ de puck door de benen van Björn Linda glijden.

Richting de slotfase schoot Orendorz zijn tweede van de avond binnen waardoor Trappers wederom hun voorsprong moest afgeven. Binnen enkele ogenblikken en een mooie goal van Max Hermens die ook de puck in het dak van de goal schoot, stond Trappers op een 3-4 voorsprong. Tot overmaat van ramp werd er tien seconden later weer gescoord, deze keer bij Ruud Leeuwesteijn.

CURSED

Hoewel Trappers de beter was, en ook in de extra tijd liet zien de betere te zijn wisten ze net als in de eerste periode zichzelf niet te belonen. Een lange penaltyreeks tot gevolg waarin het geluk aan de zijde van Herne lag, deed de wedstrijd tot een einde komen. Orendorz die er al twee had gemaakt, wist de 14e penaltyshot wél binnen te schieten. Coach Livingston reageerde na de wedstrijd vooral teleurgesteld en zei het volgende; ‘It’s very disappointing, we climbing the hill all day today and the boys worked really hard. They did deserve more. It feels a little bit frustrating today.’

Max Hermens die ook teleurgesteld was gaf aan dat het team ontzettend goed had gespeeld maar had ook een kritische noot; ‘We hadden veel meer verdiend en we straffen onszelf ook teveel. De winnaarsmentaliteit moet in de slotfase overheersen dat we voor alle pucks gaan liggen. Die winnaarsmentaliteit moet terugkomen’

Wederom verloor Trappers na het nemen van penaltyshots. Zoals Max Hermens na de wedstrijd omschreef; ‘Er heerst een vloek over ons met penaltyshots. Heel veel jongens die hem vandaag hebben genomen maken hem gewoon in de training.‘

SCORPIONS

Aankomende zondag ontvang Tilburg Trappers, Hannover Scorpions. Een wedstrijd waarin Trappers gaat proberen het gat tussen de derde en de tweede plek te verkleinen. Max Hermens blikte in Herne alvast vooruit op zondag; Elke keer hebben we gelukkig genoeg om met een incompleet team alsnog een goed team op de been kunnen brengen. Ik hou van dat soort wedstrijden waar emotie bij zit. En dan is zondag een mooie wedstrijd om sportief revanche te nemen op het resultaat van vandaag al zal het wel een lastige wedstrijd worden.’

Wedstrijdverslag
Samenvatting en persconferentie