Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herner EV vs. Tilburg Trappers

Trappers wil goede lijn doortrekken tegen Herne

Vanavond speelt Tilburg Trappers uit in Herne tegen de Herner EV Miners. De teams spelen dit seizoen voor de derde keer tegen elkaar. De eerste twee ontmoetingen eindigden in overwinningen voor de Tilburgse formatie. Vooral in de laatste wedstrijd had Trappers geen kind aan Herne. Na 26 minuten stond al een 4-0 tussenstand op het scorebord en freewheelde Trappers naar het einde van de wedstrijd.

BIJZONDER WEEKEND

Herne had vorige week een curieus weekend. Ze speelden op vrijdag tegen de nummer laatst Hamm en sloten zondag het weekend af tegen koploper Halle. Twee uitersten qua teams, gekeken naar de stand op de ranglijst. De uitslagen van deze wedstrijden gingen tegen de verwachtingen in. Vrijdag speelde Herne thuis tegen Hammer Eisbären een wedstrijd die op papier een makkelijke avond had moeten betekenen voor Herne. Echter; er werd na verlenging verloren met 3-4. Het was voor Hamm pas de derde overwinning van het seizoen. De Miners herpakten zich op zondag goed en wonnen uit met 1-2 bij de nummer één Saale Bulls Halle. Voor Halle betekende het pas de tweede thuisnederlaag dit seizoen. Het weekend was in die zin misschien wel tekenend voor het enigszins wisselvallig seizoen voor Herne.

HERNE BEREIDT ZICH VOOR

“We zullen flexibel moeten zijn, compact moeten spelen en zorgen dat we wegblijven uit die strafbank,” zegt Danny Albrecht in een voorbeschouwing op de site van Miners. De coach bereidt zijn team uitgebreid voor op het duel tegen Trappers vanavond. “Tilburg ziet ons toch altijd als een ‘derby’ en gaan daar ook met die motivatie in. Ik moet zorgen dat mijn jongens met dezelfde vastberadenheid aan deze wedstrijd beginnen.”

TRAPPERS WEER OP STOOM

De Blauwgelen lukten het afgelopen zondag wel om de Eisbären te verslaan. Uit in Hamm eindigde de wedstrijd in een 3-8 eindstand. Met de eerdere overwinning tegen Essen konden afgelopen weekend zes punten worden bijgeschreven. Er was meer goed nieuws te melden, goalie Jowin Ansems maakte zijn Oberligadebuut. Hij zei hierover: “Ja, ik was wel iets zenuwachtiger dan normaal, wat natuurlijk ook wel logisch is. Maar ik maak mezelf er nooit te druk om, het komt zoals het komt en als je te veel gaat piekeren zal het ook niet veel goeds brengen.”

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Mickey Bastings, Killian van Gorp, Jonne de Bonth en Ties van Soest.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is te volgen via Sprade TV.