Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

GAMEDAY

Vanavond om 20:00 uur dan is het zover. De ‘clash’ tussen de runner-up Hannover Scorpions en, het team coach Bo Subr, Tilburg Trappers. Er is de afgelopen week al genoeg geschreven over de psychologische oorlogsvoering van de club uit Wedemark dus dat doen we hier niet nog eens.

Beide teams wisten zondagavond hun uitwedstrijd te winnen met 5-2. De wedstrijd is op enkele staanplaatsen aan de boarding na uitverkocht.

Hannover Scorpions staat op de ranglijst 7 punten achter op Trappers maar heeft één wedstrijd meer gespeeld. Het is dus vanavond een echte zes-punten-wedstrijd. Kruipen de Schorpioenen dichterbij of loopt Trappers verder uit, vanavond rond 22:30 uur zullen we het vermoedelijk weten.

Titel ‘Meister Oberliga Nord’

Bij een overwinning is het team dicht bij zijn 2e titel van “Meister Oberliga Nord”. Het heeft dan uit de daarna volgende wedstrijden nog 4 punten nodig. Trappers moet na vanavond nog naar de Crocodiles Hamburg, de Saale Bulls Halle en de Herner EV. Naar Tilburg komen nog Preussen Berlin, Hannover Indians en de Saale Bulls Halle. Hannover Scorpions mogen nog op bezoek bij de Rostock Piranhas, Herner EV en de Moskitos Essen. Thuis ontvangen ze de Preussen Berlin en de Herner EV.

Statistieken

De Hannover Scorpions zijn zeer gevaarlijk tijdens de Powerplay. In de 42 gespeelde wedstrijden stonden ze 136 keer met een of twee man meer op het ijs en wisten daaruit 40 keer het zwarte rubber in het netje te leggen. Een powerplaypercentage dus van 29.4%. Het aantal keren dat Trappers met een man meer stond is 143 keer. Slechts 33 keer werd de puck over de doellijn gebracht wat resulteert in een percentage van 23.1%.

De ranglijst van spelers met de meeste punten (goals en assist) wordt aangevoerd door een tweetal spelers uit het team van coach Dieter Reiss. Van de 200 gemaakte goals door de Scorpions dit seizoen heeft Patrick schmid er 31 weten te scoren. Ook was hij 48 keer betrokken bij de juiste pass. Björn Bombis staat echter met punten bovenaan de lijst. De forward heeft 26 goals en 60 assists. In de top 25 zijn vier spelers te vinden van Hannover Scorpions, Mathew Wilkins en Dennis Schütt zijn de andere twee. Gezamenlijk hebben ze 87 goals gemaakt.

In de top 25 staan ook vijf spelers van Trappers (Mitch – Nardo – Danny  -Ivy en Reno) die samen tot nu toe 116 goals wisten te maken.

Van de voorgaande drie wedstrijden werd er een gespeeld binnen de reguliere tijd. De eerste wedstrijd in Hannover werd na penaltyschots (4-3) gewonnen door de Scorpions. In november 2018 won Trappers thuis met 8-3. Ook in de laatste ontmoeting waren 60 minuten niet voldoende. Na een stand van 3-3 na 60 minuten wist Kilian van Gorp in de 65ste minuut de Game Winning Goal te scoren.

Afwezig

Zowel Jonne de Bonth en Nick de Ruijter zijn niet beschikbaar voor deze wedstrijd. Ook voor Jordy Verkiel is het nog niet helemaal duidelijk of hij kan meespelen.