Terug naar Nieuws

Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers (2-5)

NEGEN PUNTEN WEEK VOOR TILBURG TRAPPERS

Tilburg Trappers wist zondagavond ook de derde wedstrijd van de week te winnen. De lijstaanvoerder in de Oberliga Nord had geen gemakkelijke avond, maar won wel met 2-5 van Rostock Piranhas.

En dus werd de winningstreak, ondanks vier wedstrijden in zeven dagen, niet doorbroken. Met zes zeges op rij staat de teller voor de formatie van coach Subr na 41 duels op 100 punten. Vrijdagavond kan Tilburg in eigen huis een reuzenstap zetten richting het Oberliga Nord Meisterschaft. Runner-up Hannover Scorpions komt dan op bezoek in een ongetwijfeld kolkend IJssportcentrum Stappegoor (aanvang 20.00 uur). Bij winst van Trappers loopt de voorsprong op naar 13 verliespunten.

VOORSPRONG

Waar Trappers in de laatste twee thuisbeurten (tegen Moskitos Essen en EXA Icefighters Leipzig) eerst op achterstand kwam om vervolgens de wedstrijd te winnen, was dat zondagavond in Rostock anders. In de Noord-Duitse havenstad brak Danny Stempher na elf minuten de score open, 0-1. Met  Kevin Bruijsten en Danny Stempher in de strafbank voor Tilburg kregen de ‘Roofvissen’ even later een gouden mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Op aangeven van Mitch Bruijsten verdubbelde Kilian van Gorp de Tilburgse voorsprong. Het betekende alweer de twintigste short-handed treffer voor Trappers deze ijshockeyjaargang. Zestien seconden voor de dweil trakteerde Constantin Koopmann het thuispubliek in de Eishalle Schillingalle op de aansluitingstreffer.

ÉÉN DOELPUNT

In de tweede periode werd er maar één keer gescoord. De strafbankdeuren gingen in het tweede bedrijf vaker open. De koploper uit de Oberliga-Nord speelde acht minuten met een man minder en de gastheren zes minuten in ondertal. Na vijf minuten en 37 seconden in het middenstuk schoot Brock Montgomery met scherp en bracht de Canadees de marge weer naar twee. Aan het einde van de tweede periode speelde Tilburg Trappers een dubbele powerplay, maar door een gebrek aan scherpte in de afronding en goed defensieve optreden kwam Rostock met de schrik vrij.

OVER EN UIT

In de beginfase van de laatste periode leek het wel een optocht van Rostock-spelers richting de strafbank. Trappers weigerde (vooralsnog) te profiteren, maar even voor halfweg legde Ivy van den Heuvel de wedstrijd in een definitieve plooi. Op aangeven van verdediger Jordy van Oorschot vond de Tilburgse captain het gaatje achter Piranhas-goalie Dalgic (1-4). Voor de geboren Bosschenaar was het zijn eenentwintigste doelpunt van het seizoen.

Ondanks dat Rostock bij de eindbalans meer schoten op doel had, kwam het uitstekende goals against average (2.50) van Ian Meierdres nauwelijks echt in gevaar. Pas negen minuten voor tijd moest de Tilburgse keeper voor de tweede maal het bevroren rubber uit het net halen. Een inzet van andermaal Constantin Koopman was Meierdres te machtig. Mitch Bruijsten legde, wederom met een man minder op het ijs, de 2-5 eindcijfers vast.

(Foto: Oranje Zwart)