Terug naar Nieuws

Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

GAMEDAY

Het team dat fier de ranglijst van de Oberliga Nord aanvoert is vanmorgen al weer vroeg vertrokken voor een trip van ruim 1330 kilometer heen en terug naar Rostock. In de Eishalle aan de Schillingallee aldaar zal vanavond om 19:00 uur de puck door referee Seedoo Janssen in het spel worden gebracht.

De Rostock Piranhas staan op dit moment op de 8e plaats en hebben nog steeds een heel klein kansje op de zesde plaats van de ranglijst die recht geeft op directe plaatsing voor de play-offs. Het verschil is op dit moment 13 punten. Mocht dit niet lukken dan zal men er zeker op gebrand zijn de plaatsen 7 en 8 te bereiken, daar die thuisvoordeel geven in de pré play-offs met de nummers 9 en 10 van de ranglijst. Om dat te bereiken heeft het team van de stad aan de Oostzee heeft sinds kort zijn team uitgebreid met twee spelers.

De Amerikaanse forward Josh Rabbani komt over van ECC Preussen Berlin waar hij geen enkele kans had de play-offs te bereiken. Ondanks de 2 goals die hij in de drie wedstrijden die hij tot nu toe voor Rostock speelde is het geen hoogvlieger met 16 punten (8G-8A) in totaal 40 wedstrijden.

De tweede is de Tsjech met Duits paspoort Petr Gulda. Hij komt van EHC Waldkraiburg spelende in de Oberliga Sud, alwaar hij 19 punten (3G-16A) vergaarde in 32 wedstrijden.

De overwinningen in vorige onderlinge wedstrijden tegen de Rostock Pirahas vielen steeds aan het team van coach Bo Subr ten prooi. De beide thuiswedstrijden won Trappers met respectievelijk 6-1 en 5-2. En na een zeven en een half uur durende busreis begin december 2018 maakte Tilburg Trappers het die zondagavond ook waar! In Rostock won het ruim van de Piranhas. Een wedstrijd die Trappers begon met een achterstand, door een snelle goal, na 47 seconden, van de thuisploeg. De laatste twee periodes overheerste echter Tilburg en eindigde de wedstrijd in een waar doelpuntenfeest voor Trappers.

Afwezig

Niet meegereisd naar de Oostzee zijn: Jonne de Bonth en Ryan Collier.