Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig

GAMEDAY

Vanavond om 20:00 uur treedt Tilburg Trappers voor de 40e keer dit seizoen aan voor een wedstrijd in de hoofdronde van de Oberliga Nord.

Dat Trappers zich zou plaatsen voor de play-offs was al wel enige tijd duidelijk. Voor EXA-Icefighters Leipzig de tegenstander van vanavond is dat nog steeds niet duidelijk. Het team van coach Sven Gerike, verloor woensdag de thuiswedstrijd, een echte 6-punten wedstrijd, van het team van oud-trapper Brad Snetsinger (Herner EV) met 3-6. Hierdoor staan de Icefighters nu op de 9e plaats in de ranglijst, met een achterstand van 11 punten op de nummer 6 de stek die recht geeft op directe plaatsing voor de play-offs.

Ook deze wedstrijd is weer de vierde ontmoeting in de ijshockey jaargang met de ploeg uit Leipzig. In de eerste trok het team uit het oosten van Duitsland aan het langste eind, toen het in overtime de 3-2 scoorde. De laatste twee ontmoetingen was de overwinning echter voor Trappers. Eind november werd thuis met 7-3 gewonnen en op 6 januari jl. won men in Leipzig met 2-4.

Wie zijn er de gevaarlijke snipers bij Leipzig? In de statistieken van het team van Gerike staan drie spelers met meer dan 15 punten voor op de rest. De Tjechische forward Michal Velecky voert de puntenranglijst aan met 52 punten (21G-31A), de in Helsinki geboren Fin Antti Paavilainen volgt met 47 punten (19G-28A) en de ‘captain’ van de Icefigters Florian Eichelkraut heeft 41 punten (16G-25A).

Bij de club uit Leipzig wordt het doel afwisselend door een van de drie goalies bezet. Het zijn Eric Hoffmann, Benedict Josef Roßberg en de 19 jarige förderlizenz goalie Mark Gunnar Arnsperger. Laatstgenoemde staat onder contract bij de Fischtown Pinguins (DEL). Hij zou al vorig seizoen als förderlizenz speler aan het team van EXA Icefighters Leipzig worden toegevoegd, maar een zware blessure verhinderde dat. In november 2018 was hij daarvan herstelt en werd hij alsnog toegevoegd aan het team. Zijn eerste wedstrijd dat hij het doel verdedigde was tegen Tilburg, waar hij van de 39 schoten er 7 uit het net moest vissen. Met een savingspercentage van 89,9 % staat hij echter van de drie goalies boven aan.