Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EV Lindau Islanders (6-1)

Kwartfinale gloort voor overtuigend Trappers

Tilburg Trappers heeft zich een uitstekende uitgangspositie verworven voor een plaats in de kwartfinale van de play-offs in de Oberliga. Dinsdagavond won de ploeg van Bo Subr overtuigend met 6-1 van EV Lindau Islanders.

In de derde ontmoeting van de best-of-5 serie kon de Tsjechische oefenmeester, naast de langdurig afwezigen Jonne de Bonth en Nick de Ruijter, geen beroep doen op Nardo Nagtzaam. De technisch vaardige centrumaanvaller, afgelopen zondag in Lindau nog goed voor twee goals, ontbrak vanwege een buikgriep.

ADEM HAPPEN

De start van de regerend Oberliga Meister in het nagenoeg uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor was ronduit overdonderend. Het tweede schot op doel was direct raak. Verdediger Ryan Collier ontving de puck in de neutrale zone, sneed het aanvalsvak in en vanuit een scherpe hoek verraste hij Islanders-doelman David Zabolotny onder zijn vanghand, 1-0.

Ook in het vervolg van de openingsperiode liet Tilburg Lindau naar adem happen. De nummer 8 uit de Oberliga Süd raakte zichtbaar van slag door het spel van de thuisploeg, die makkelijk kansen creëerde en de puck met uitstekende pressie steeds snel weer terugveroverde. Een tweede treffer kon dan ook niet uitblijven. Het was Danny Stempher, die in een mêlee van spelers het bevroren rubber vond en Zabolotny opnieuw het nakijken gaf.

TIME-OUT

Met een time-out probeerde speler-coach van Lindau, Chris Stanley, zijn team weer in het rechte spoor te krijgen. ‘Are we going down like this?’, was de vraag die de Canadees zijn ploeg stelde. ‘I challenged the guys to battle. Against a top team like Tilburg you have to fight for every inch, for every puck and try to win every battle. In the first 10 minutes we didn’t compete.’

Na de onderbreking van dertig seconden tapten de bezoekers duidelijk uit een ander (fysiek) vaatje. In de slotminuten sloeg de vlam in de pan toen Islanders-verdediger Fredrik Widén  opzichtig de confrontatie met Brock Montgomery zocht. ‘It’s a little different in North America. If you cross-check someone and then you punch him in the face I’m not going to stand there  looking at you. I’m going to punch you in the face also’, keek de Canadees terug op de vuistslag in het gezicht van de Zweed.

DOMPER

Zeven minuten voor de tweede pauze kreeg Trappers een forse tegenvaller te verwerken. Kilian van Gorp raakte bij een duel met David Farny voor de Tilburgse spelersbank geblesseerd aan zijn linkervoet. Met een van pijn verwrongen gezicht zocht de verdediger de kleedkamer op. Onderzoek in het Sint Elisabeth Ziekenhuis zal moeten uitwijzen hoe groot de schade aan het gewricht van Van Gorp is.

De uiteindelijke knock-out van de regerend kampioen in de Oberliga volgde in de slotfase van het middenstuk. Met een zondagsschot op dinsdagavond kogelde Alexey Loginov de 3-0 op het scorebord. 81 tellen later ontnam Mickey Bastings met een geplaatst polsschot Lindau  het laatste sprankje hoop op een hernieuwde stunt.

BIG GAME

In het derde bedrijf gaf Trappers de tweede zege op LIndau in even zo veel dagen nog meer cachet. Danny Stempher strafte lichtzinnig verdedigend optreden van Fredrik Widén af met de eerste Tilburgse short-handed treffer van de play-offs. Een flipperkastdoelpunt van Chris Stanley beroofde Ian Meierdres vijf minuten voor tijd van zijn shutout. Op aangeven van Ivy van den Heuvel legde Brock Montgomery met een onetimer de 6-1 eindstand vast.

Ondanks de nederlaag bleef Chris Stanley strijdbaar en ziet hij nog voldoende perspectief voor zijn ploeg. ‘We go back to the drawing board, watch the video and make some small adjustments. Now it’s a matter of seeing who’s going to step up and show what they’re made of. Trappers-coach Bo Subr hield zich meer op de vlakte. ‘Today was a big game. We didn’t want to put ourselves behind the 8-ball. We were ready despite missing Nardo. Now we have to finish it on Friday and move on to the next round.’

Man of the Match
Ryan Collier (Foto Brigitte Jansen)
Klik hier voor de samenvatting