Terug naar Nieuws

De Play-Offs tot nu toe – deel 2

Stand van zaken in de Oberliga play-offs

Vijf van de acht kwartfinalisten in de Oberliga play-offs zijn bekend. Tilburg Trappers, EV Lindau Islanders, Hannover Scorpions, Blue Devils Weiden, Hannover Indians en Selber Wölfe gaan vrijdagavond en/of zondagmiddag/avond uitmaken wie zich bij het kwintet reeds gekwalificeerden (EC Peiting, EV Landshut, Herner EV, Starbulls Rosenheim en MEC Saale Bulls Halle) voegt.

EC Peiting (#1 Oberliga Süd) vs Füchse Duisburg (#8 Oberliga Nord)
(Peiting wint serie met 3-0)

Een clean sweep met 15 goals vóór en slechts 5 tegen onderstreept maar eens te meer dat er terdege rekening gehouden moet worden met de manschappen van coach Sebastian Buchwieser. Alleskunner Brad Miller eiste met een hattrick de hoofdrol voor zichzelf op. Ty Morris tekende voor 4 assists. In de kwartfinale wordt Herner EV naar alle waarschijnlijkheid de volgende opponent van de Oberliga Süd Meister.

EV Landshut (#2 Oberliga Süd) vs Rostock Piranhas (#7 Oberliga Nord)
(Landshut wint serie met 3-0)

Ook voor de tweede pre-play-off deelnemer uit de Oberliga Nord, Rostock Piranhas, viel het doek in de achtste finale. Was men zondag nog dichtbij een stunt (2-3 verlies), dinsdagavond werden de roofvissen geknipt en geschoren door EV Landshut (11-1). Stefan Kronthaler had 6 assists, terwijl Luca Trinkberger en Thomas Plihal elk twee goals voor hun rekening namen.

Eisbären Regensburg (#3 Oberliga Süd) vs Herner EV (#6 Oberliga Nord)
(Herne wint serie met 0-3)

Na de uitschakeling van Moskitos Essen en Füchse Duisburg moet de equipe onder leiding van Danny Albrecht de eer van het ijshockey in het Ruhrgebied hoog houden. Dankzij wederom een ijzersterk optreden van Björn Linda werd Eisbären Regensburg voor de derde maal aan de zegekar gebonden. In de volgende ronde mag de nummer 6 uit de Oberliga Nord de borst opnieuw nat maken. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Oberliga Süd Meister EC Peiting daarin de tegenstander.

Starbulls Rosenheim (#4 Oberliga Süd) vs Moskitos Essen (#5 Oberliga Nord)
(Rosenheim wint serie met 3-0)

Het vroegtijdige einde van en het mislopen van de zo vurig gewenste promotie door de Moskitos zorgt voor veel beroering in Essen. Na de 3-2 nederlaag in game 3 in en tegen Rosenheim moeten op diverse ijshockeyfora en sociale media vooral captain Stephan Kreuzmann, aanvaller Aaron McLeod, verdediger Marcel Pfänder en coach Frank Gentges het ontgelden bij de zwaar teleurgestelde Moskitos-fans. Voor de beste goalie uit de Oberliga Nord, Patrik Cerveny, kende de play-offs wel een mooi einde. De 22-jarige sluitpost heeft naar verluidt een meerjarig contract in de DEL (Bremerhaven) getekend.

MEC Saale Bulls Halle (#4 Oberliga Nord) vs ECDC Memmingen Indians (#5 Oberliga Süd)
(Halle wint serie met 3-0)

Memmingen was een vervelende tegenstander voor Halle, maar de penaltykill, effectiviteit en breedte van de Bulls-selectie gaf de doorslag in deze serie. Vier doelpunten binnen zeven minuten en 42 seconden in de tweede periode kwamen de Indians niet meer te boven. Christopher Francis voegde nog maar eens een goal en een beslissende pass aan zijn puntentotaal toe. De teller staat voor de 29-jarige Amerikaan uit Las Vegas, Nevada op vijf treffers en twee assists in drie ontmoetingen.

Hannover Indians (#3 Oberliga Nord) vs Selber Wölfe (#6 Oberliga Süd)
(Selb leidt serie met 1-2)

Met slechts één nederlaag (6-1 in en tegen Tilburg) in de laatste 15 duels van het reguliere seizoen was Hannover Indians dé ploeg in vorm bij aanvang van de play-offs. Verliesbeurten in de eerste twee ontmoetingen met Selber Wölfe plaatste de manschappen van de coach van het jaar in de Oberliga Nord, Len Soccio, aan de rand van de afgrond. Dankzij vooral een betere verdedigende organisatie won men wedstrijd 3 met 4-1. Vrijdag deel 4 in de Netzsch-Arena.

Hannover Scorpions (#2 Oberliga Nord) vs Blue Devils Weiden (#7 Oberliga Süd)
(Hannover leidt serie met 2-1)

Het gemis in de achterhoede van de geblesseerde Dennis Schütt deed zich na 24 seconden al voelen voor Hannover. Herbert Geisberger zette de Blue Devils op voorsprong. Toch bleek het niet genoeg voor de Mannschaft van coach Ken Latte. De Scorpions wonnen met 6-2 en hebben vrijdagavond in Weiden de mogelijkheid de kwartfinale te bereiken.