Terug naar Nieuws

Play-Offs: Tilburg Trappers vs. EV Lindau Islanders (Game 4)

GAMEDAY

Trappers is na de winst in eigen huis afgelopen dinsdag ‘back on track’. De Tilburgse ploeg won in de derde wedstrijd van de achtste finale overtuigend van Lindau Islanders en daarmee staat de tussenstand in de best-of-five deze play-offronde op 2-1. Vanavond speelt Trappers in Eissportarena Lindau en kunnen ze het afmaken en zich richten op de kwartfinale. Of gaat Lindau, in bijzijn van eigen publiek, nog eens stunten tegen de verdedigende kampioen?

SPROOKJE

Dinsdag was de eindstand op het scorebord 6-1 voor Tilburg Trappers. Het enige doelpunt van Lindau was van de hand van speler-coach Chris Stanley. De Canadees weet zijn team dit seizoen tot grote hoogte te brengen. Islanders speelt voor het eerst in de play-offs, al beweert Stanley dat ze de laatste wedstrijden van de Haupt- en Meisterrunde al ‘play-offhockey’ spelen. “We know Trappers is the top team in the Oberliga Nord. But we played top teams well in the Meisterrunde, whether it’s at home or on the road. We know it’s a daunting task but at the same time everybody loves the Cinderella story.”

NACHTKAARSJE

Het sprookje nam een vliegende start tijdens de eerste wedstrijd in de best-of-five tegen Tilburg, toen Islanders met 2-3 won in overtime. De volgende wedstrijd won Trappers echter uit in Lindau met 2-5 en afgelopen dinsdag in eigen huis met 6-1. Uit de tendens van de oplopende cijfers valt op te maken dat Stanley’s sprookje langzaam als een nachtkaarsje aan het uitdoven is. Maar de coach blijft optimistisch: “We go back to the drawing board, watch the video and make some small adjustments. Now it’s a matter of seeing who’s going to step up and show what they’re made of.”

BÖSE BUBE

Tegelijk de oplopende scores voor Trappers, loopt het aantal penaltyminuten tijdens de confrontaties tussen de twee clubs op. Lindau gaat duidelijk fysieker spelen. In de eerste wedstrijd zaten de mannen van Islanders slechts vier minuten op de bank (en Tilburg ook maar zes). Dinsdag liep het totaal in strafminuten op naar dertig (achttien voor Lindau, twaalf voor Tilburg), met de Zweed Fredrik Widén als meest ‘Böse Bube’, zoals de Duitsers dat zo mooi zeggen. De verdediger tekende in totaal voor zes strafminuten nadat hij eerst in een vechtpartij belandde met Brock Montgomery, en daarna nog eens in een trio met Boet van Gestel en Viktor Lennartsson.

BLESSURELEED

Helaas heeft Killian van Gorp tijdens de wedstrijd van afgelopen dinsdag een nare blessure opgelopen waardoor hij voor langere tijd uit de running is. Ook Nick de Ruijter, Jonne de Bonth en Mickey Bastings zijn er vanavond niet bij. Hierdoor gaat Trappers weliswaar met een kleinere selectie naar Lindau, maar niet minder gedreven. Coach Bo Subr zei dinsdag na afloop van de wedstrijd: “Today was a big game. We didn’t want to put ourselves behind the eight ball. We were ready despite missing Nardo. Now we have to finish it on Friday and move on to the next round.” Met andere woorden: vanavond wil Trappers de olifant zijn met die hele grote snuit, en die blaast Lindau’s sprookje uit! Nardo Nagtzaam is vanmorgen het team toch nog achterna gereisd naar Lindau en zal waarschijnlijk toch acte de prèsence geven.