Terug naar Nieuws

Trappers ontmoet Selber Wölfe in kwartfinale

KWARTFINALE

Tilburg Trappers speelt in de kwartfinale van de Oberliga play-offs tegen Selber Wölfe. Het eerste duel vindt vrijdag 29 maart (aanvang 20.00 uur) in IJssportcentrum Stappegoor plaats.

De confrontatie tussen Tilburg en Selb is een reprise van de kwartfinale serie van het seizoen 2016-2017. Een destijds onbekende tegenstander die Trappers in bepaalde fases het vuur aan de schenen legde, maar uiteindelijk toch in vier duels het hoofd moest buigen voor de latere Oberliga Meister. ‘They were the best team we faced over the last two years’, sprak coach Bo Subr na afloop van de serie. ‘They are very experienced, stay compact and outshot us in games 1 and 3. That was the first time this season we were outshot.’

Het grootste compliment kwam na afloop uit Duitse hoek. ‘Het blijft jammer dat we elkaar nu al troffen want deze serie was finalewaardig’, aldus Selbe-coach Henry Thom die en passant ook nog voor een aanpassing in de reglementen van het Duitse ijshockey pleitte. ‘If Tilburg wins the championship, and I think they will, they have to change something in German hockey. This team is a second league team and they deserve to play there.’

In de eerste ronde van de play-offs trof de nummer 6 uit de Oberliga Süd het niet met Hannover Indians als opponent. De ploeg van coach van het jaar in de Oberliga Nord, Len Soccio begon het toetje van het seizoen met veertien overwinningen uit de laatste vijftien wedstrijden tijdens het reguliere seizoen. Verliesbeurten in de eerste twee ontmoetingen met Selber Wölfe plaatste de cultclub uit Nedersaksen aan de rand van de afgrond. Dankzij vooral een betere verdedigende organisatie won Hannover wedstrijd 3 met 4-1, maar pakte Selb de winst in de serie met een 4-1 zege in het vierde duel.

Speelschema kwartfinale:

Vrijdag 29 maart 20:00 Tilburg Trappers Selber Wölfe
Zondag 31 maart 18:00 Selber Wölfe Tilburg Trappers
Dinsdag 2 april 20:00 Tilburg Trappers Selber Wölfe
Vrijdag 5 april* 20:00 Selber Wölfe Tilburg Trappers
Zondag 7 april* 19:00 Tilburg Trappers Selber Wölfe
*=indien noodzakelijk

In de drie overige kwartfinale ontmoeten EC Peiting en Herner EV elkaar, binden EV Landshut en MEC Saale Bulls Halle de strijd met elkaar aan en wacht Hannover Scorpions een confrontatie met Starbulls Rosenheim.