Terug naar Nieuws

Play-Offs: Tilburg Trappers vs. EV Lindau Islanders (Game 3)

GAMEDAY

Vanavond speelt Tilburg Trappers voor de derde keer tegen Lindau Islanders. De eerste wedstrijd, ook in eigen huis, verloor Tilburg totaal onverwacht met 2-3 in overtime. Afgelopen zondagavond heeft Trappers zich echter gerevancheerd en won Tilburg uit in Lindau met een oppermachtig 2-5. Kan Trappers het thuisvoordeel vasthouden en vanavond voor de tweede keer winnen voor de debutant in de play-offs?

IN DE GATEN HOUDEN

Nog niet eerder speelde Lindau in de play-offs en de winst in Tilburg afgelopen vrijdag was dan ook ‘hot news’ in Lindau.  In het kader van ‘een beetje aandikken en het klinkt nog mooier’ beweerden de regionale Zuid-Duitse media zelfs dat Lindau Tilburg voor het eerst op de knieën kreeg dit seizoen in eigen huis. Dat is weliswaar niet helemaal waar, maar toch was het een indrukwekkende prestatie.

Om te voorkomen dat het vanavond weer mis gaat in eigen huis, moet Trappers zich opmaken voor een pittige wedstrijd. In de afgelopen twee wedstrijden tegen Lindau, wist captain Andreas Farny twee keer te scoren voor Lindau (elke wedstrijd een keer). Zijn jongere broer David en mede-defensemen Fredrik Widén wist ook te scoren. Viktor Lennartsson zorgde voor drie assists in de twee wedstrijden. Dus zijn dus mannen om in de gaten te houden vanavond.

TYPISCH TRAPPERS

Bij Trappers is bekend dat elke lijn kan scoren. Afgelopen zondag scoorde Danny Stempher de openingsgoal. De jonge aanvaller somde zondagavond na de wedstrijd op wat de kracht is van zijn team: “Vanavond hebben we typisch Trappers play-off ijshockey gespeeld. Veel schaatsen, druk zetten op hun verdediging, agressief forechecken, fair maar fysiek spelen, schieten wanneer je kunt en onze checks afmaken.” Zondagavond was zeker ook dé avond voor verdediger Boet van Gestel: hij scoorde maar liefst twee keer in Lindau, waarmee hij zijn totale aantal goals dit seizoen heeft verdrievoudigd.

De vraag is of het lange reizen (zoals inmiddels welbekend is, ligt er maar liefst 730 kilometer asfalt tussen Tilburg en Lindau) de Islanders niet gaat opbreken. Afgelopen zondag bleek dat in de derde periode bij een aantal spelers van Lindau de batterij ver leeg was. Trappers bleef echter vol tempo en krachtig spelen. Wellicht dat het verschil ‘m zit in de beter uitgeruste spelersbus van Tilburg? Of misschien is Trappers goed wakker geschud na het verlies van vrijdagavond en heeft het wat goed te maken.

VOL VERTROUWEN

Reno de Hondt is in ieder geval vol vertrouwen over vanavond: “Thuis zijn we ijzersterk. Zeker met de steun van onze supporters mogen we onszelf niet nogmaals de kaas van het brood laten eten. Het is cruciaal dat we dinsdagavond wedstrijd drie winnen. Dan kunnen we het vrijdagavond hier afmaken.”