Terug naar Nieuws

De Oberliga Play-Offs tot nu toe

Stand van zaken in de Oberliga play-offs

In zes van de acht series kan dinsdagavond de beslissing vallen. Enkel Tilburg Trappers, Lindau Islanders, Hannover Scorpions en Blue Devils Weiden weten dat ze vrijdagavond 22 maart nog in actie mogen komen. Een eerste overzicht van de stand van zaken in de Oberliga play-offs voegt.

EC Peiting (#1 Oberliga Süd) vs Füchse Duisburg (#8 Oberliga Nord)
(Peiting leidt serie met 2-0)

De zware belasting na de stunt in de pre-play-offs tegen EXA Icefighters Leipzig lijkt zijn tol te eisen voor de mannen van coach Dirk Schmitz. Negen tegendoelpunten in twee duels en zelf slechts twee treffers kunnen overleggen, is vragen om problemen tegen de Oberliga Süd Meister. Milan Kostourek en Anton Saal zijn met elk 5 punten de ‘grote meneren’ voor Peiting dat dinsdag in eigen huis de clean sweep perfect kan maken.

EV Landshut (#2 Oberliga Süd) vs Rostock Piranhas (#7 Oberliga Nord)
(Landshut leidt serie met 2-0)

Ook voor de tweede pre-play-off deelnemer uit de Oberliga Nord, Rostock Piranhas, lijkt het doek in de achtste finales te vallen. Twee powerplay goals voor EV Landshut (Thomas Plihal en Peter Abstreiter) deden de roofvissen in game 2 de das om. Eén van de resterende drie duels winnen is de opdracht voor de Traditionsverein uit Beieren om een ticket voor de kwartfinales te bemachtigen.

Eisbären Regensburg (#3 Oberliga Süd) vs Herner EV (#6 Oberliga Nord)
(Herne leidt serie met 0-2)

Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Wederom lijkt Regenburg (te) vroeg in de post-season zijn Waterloo te vinden. De oorzaak: Björn Linda. De 29-jarige sluitpost van Herne zorgde er vrijdagavond hoogstpersoonlijk in de eerste periode voor dat de equipe van Danny Albrecht in de race bleef. 33 saves maakte Linda in totaal en enkel op een inzet van Nikola Gajovsky moest hij het antwoord schuldig blijven. Nota bene: Voor ex-Trapper Brad Snetsinger staat de teller na twee ontmoetingen op 2 goals en 5 punten.

Starbulls Rosenheim (#4 Oberliga Süd) vs Moskitos Essen (#5 Oberliga Nord)
(Rosenheim leidt serie met 2-0)

Voor die Mannschaft van coach Frank Gentges dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg rondom captain Stephan Kreuzmann verloor vrijdagavond ongelukkig in overtime, maar was zondagavond in eigen huis duidelijk de mindere van de Starbulls. Chase Witala is zonder twijfel de gevierde man in de derde grootste stad van Beieren. De aalvlugge foward uit Prince George (British Columbia) tekende in wedstrijd 1 voor een hattrick en voegde daar in de tweede confrontatie tussen beide ploegen nog eens twee goals aan toe.

MEC Saale Bulls Halle (#4 Oberliga Nord) vs ECDC Memmingen Indians (#5 Oberliga Süd)
(Halle leidt serie met 2-0)

Twee maal moest Halle zeer diep gaan, maar even zo vaak kwam men als overwinnaar uit de strijd. Twee seconden voor tijd velde Jan Niklas Pietsch vrijdagavond het vonnis over Memmingen. Twee dagen later moest er een verlenging aan te pas komen om de tweestrijd te beslissen. Dominik Patocka, halverwege het seizoen overgenomen vanuit Rostock, nam de game winner voor zijn rekening.

Hannover Indians (#3 Oberliga Nord) vs Selber Wölfe (#6 Oberliga Süd)
(Selb leidt serie met 0-2)

De amusementswaarde in de eerste twee ontmoetingen tussen Hannover en Selb was hoog, maar daar zal coach van het jaar in de Oberliga Nord, Len Soccio, geen boodschap aan hebben. Zijn ploeg heeft van de nummer 6 uit de Oberliga Süd, Selber Wölfe, acht tellen gekregen. Om aan een vroegtijdige uitschakeling te ontsnappen, hebben de Indians maar één boodschap: de resterende drie duels winnen.

Hannover Scorpions (#2 Oberliga Nord) vs Blue Devils Weiden (#7 Oberliga Süd)
(Gelijke stand in de serie 1-1)

Even dreigde voor de Scorpions hetzelfde lot als voor hun stadsgenoot, maar Christoph Koziol voorkwam een tweede nederlaag voor de manschappen van coach Dieter Reiss. Opvallend detail: de nummers 1 en 2 van de topscorerslijst in de Oberliga Nord, Björn Bombis en Patrick Schmid, hebben na twee wedstrijden allebei slechts één punt.