Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EV Landshut (2-3)

TRAPPERS MOET TWEE KEER WINNEN VOOR KAMPIOENSCHAP NA VERLIES IN GAME 3

Opnieuw zit Tilburg Trappers in een lastige situatie in de play-offs. Vrijdagavond verliest de ploeg van Bo Subr thuis van EV Landshut. Trappers moet nu de komende twee wedstrijden winnen om voor een vierde keer tot kampioen van de Oberliga gekroond te worden. Die kans is er zeker want de ploegen doen niet voor elkaar onder. Dat blijkt vrijdagavond wel.

Trappers denkt vroeg de voorsprong te pakken maar de inzet van captain Ivy van den Heuvel wordt afgekeurd. Hij schuift de puck achter Landshut goalie Patrick Berger nadat de scheidsrechter gefloten heeft omdat hij de puck niet kan zien, is de uitleg. Een paar minuten later is het Landshut dat scoort en die telt wel. De bezoekers hebben een powerplay en binnen een minuut met een man meer werkt Tomas ‘Der General’ Plihal de puck achter Ian Meierdres.

ROMMELIG

De ploeg van Bo Subr heeft snel een antwoord: Kevin Bruijsten scoort de 1-1 op aangeven van Jonne de Bonth en Delaney Hessels. Daarna is het wat rommelig en lukt het geen van beide ploegen om echt grote kansen te creëren. Het muntje wil maar niet de goede kant op vallen. Zo gaat dat in het ijshockey, zegt Jordy van Oorschot na afloop. ‘’Nu zit het tegen, de vorige wedstrijd zat het mee. Dat gebeurt als je twee gelijkwaardige teams hebt. Bij deze wedstrijden krijg je geen grote uitslagen.’’

Het is vrijdag inderdaad een ‘tight game’ met een benauwd moment voor Trappers na een kleine vijf minuten in de tweede periode. Landshut zet de Tilburgse defensie zwaar onder druk. Goalie Meierdres redt maar is daarna de puck kwijt. Uiteindelijk krijgt hij hulp van Jordy van Oorschot. Net als Trappers opgelucht adem wil halen, ligt de 1-2 er alsnog in. Plihal is deze keer de aangever, Marius Nägele scoort.

STERK WAPEN

Maar Trappers heeft ook een sterk wapen: Kevin Bruijsten. Hij trekt de stand in de 29e minuut gelijk. Vlak daarna hebben de Tilburgers nog een paar kansen maar de derde goal voor Trappers valt niet. Ook niet als Danny Stempher vlak voor het einde op goal schiet. Hij heeft alle tijd maar schiet te snel en te wild. Zijn schot vliegt naast. Dit was dé kans om voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong te komen, weet ook captain Ivy van den Heuvel: ‘’De tweede en de derde periode zijn we beter maar hij valt gewoon niet.’’ Maar dat hoort erbij, vindt hij. ‘’Play-off ijshockey zijn potjes die dicht bij elkaar liggen. Dan worden fouten die je als team maakt afgestraft.’’

Dat gebeurt in de derde periode als Landshut opnieuw op voorsprong komt. Maximilian Forster scoort. Niet veel later krijgt Trappers een powerplay. Waar eerdere man-meer-situaties Trappers weinig opleverden, wordt er deze powerplay flink op de goal van Berger geschoten. Zonder resultaat. Bij de volgende Tilburgse powerplay is Trappers dicht bij een derde goal maar de verdediging van Landshut blijft overeind. ‘’ Wir machten kaum kein fehler’’, zegt Landshuts coach Axel Kammerer na afloop.

VAN HET IJS

Toch zal hij opgelucht zijn geweest dat Trappers in de laatste minuut van de wedstrijd niet weet te scoren. Zelfs niet als in de man-meer-situatie Meierdres van het ijs afgaat. De flow van Trappers wordt gebroken als Brock Montgomery naar de strafbank moet. Niet veel later moet ook Landshut verder met vier man. Meierdres gaat opnieuw van het ijs af maar het mag niet baten. Trappers verliest met 2-3 en móet nu aankomende zondag in Landshut winnen om zicht te houden op het vierde kampioenschap in de Oberliga. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Ivy van den Heuvel heeft er vertrouwen in: ‘’wij gaan zondag winnen en dan zien we iedereen hier weer op dinsdag!’’