Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EV Duisburg – Die Füchse (3-0)

GRETIG TRAPPERS BEZORGT ANDREE EERSTE SHUTOUT

Resultaat en attractief ijshockey gingen vrijdagavond weer eens hand in hand in IJssportcentrum Stappegoor. Waar Tilburg Trappers een week eerder nog moeite kende met Füchse Duisburg (2-3 overwinning) had de nieuwkomer in de Oberliga Nord nu nagenoeg niets in de melk te brokkelen: 3-0.

Ruim vijftienhonderd toeschouwers gingen met een voldaan gevoel naar huis. Zij hadden zestig minuten lang een aanvallend, creatief en gretig Trappers gezien met drie fraaie doelpunten en een shutout als kers op de taart. ‘Deze zege geeft aan dat de jongens niet alleen begrijpen wat we verlangen om succesvol te zijn, maar ook bereid zijn daar hun steentje aan bij te dragen. Meer kan een coach niet verlangen’, aldus een zichtbaar tevreden Doug Mason na afloop.

EERSTE CLEAN SHEET

Het eerste doelpunt van Mikko Virtanen in Tilburgse dienst, de magistrale pass van Sean Richards op de 2-0 van Connor Sills, het ‘circus schot’ tussen de benen van Max Hermens, de short handed breakaway van Reno de Hondt uit zijn eigen verdedigingsvak, de inzetten van Connor Sills en Noah Muller op de paal en de eerste shutout voor Cedrick Andree in het blauwgele Trappers-shirt. Er viel genoeg te genieten in de vijfde krachtmeting van de oefencampagne.

‘The guys in front of me were playing really well. I thought we got a good effort from everyone’, betrok de Nederlands-Canadese doelman iedereen bij zijn eerste ‘clean sheet’. ‘I made a tough save on their first shot of the game and one in the third period. But we outshot them 61-12 so I really didn’t have to do much.’

BEKEKEN SCHOT

Met de wetenschap dat de eerste klap nog altijd een daalder waard is, wilde Trappers in eigen huis snel zaken doen. De Tilburgers waren op alle fronten de betere van hun Duitse opponent. Toch duurde het bijna zeventien minuten voordat men zichzelf beloonde voor het goede spel. Met een bekeken schot zette Mikko Virtanen de thuisploeg op voorsprong (1-0).

De sterke prestatie van zijn equipe kwam zelfs voor een ervaren coach als Doug Mason nog als een verrassing. De oefenmeester was ‘not amused’ over de warming-up. ‘Het was slap, zonder enthousiasme en tempo. Zo kun je niet aan een wedstrijd beginnen en dat moet veranderen in de toekomst. In de wedstrijdbespreking vooraf heb ik hier dan ook wat van gezegd.’

GRETIG & GECONCENTREERD

Ook na de dweil bleef Trappers gretig en geconcentreerd jagen op meer goals. De Vossen oogden defensief bijzonder kwetsbaar en kwamen nauwelijks gevaarlijk in het Tilburgse verdedigingsvak. Via Connor Sills (na een beeldschone pass van Sean Richards) en Gio Vogelaar (dit keer niet met één van zijn befaamde kanonskogels, maar met een geplaatste schuiver) liep de thuisploeg in het middenstuk verder weg bij de ploeg van Alexander Jacobs.

‘Vrijwel de hele wedstrijd hebben we dwingend en dominant gespeeld. We wilden chaos creëren in het aanvalsvak zonder daarbij onze defensieve taken uit het oog te verliezen. Voor het eerst deze voorbereiding zijn we hier echt in geslaagd. Duisburg heeft twee serieuze kansen gekregen en op die momenten konden we rekenen op Cedrick (Andree)’, analyseerde de Tilburgse bench-boss.

‘IEDEREEN NODIG’

In het slotstuk kwam de clean sheet van Trappers nummer 67 niet meer in gevaar. Het vertrouwde beeld (het doeltje liggend op het ijs ten teken van een shutout) liet de 22-jarige sluitpost (nog) achterwege. ‘Getting that shutout feels good, for sure. But I don’t want to come off as cocky. That leads to bad karma’, vertelde de doelman, die in de derde periode vaker dan normaal op de klok had gekeken.

Zondagavond sluit Tilburg de voorbereiding op zijn achtste Oberliga jaargang af met een uitbeurt in Herne (aanvang 18:30 uur). De contouren van Trappers onder Doug Mason worden steeds meer zichtbaar (zelfs zonder de afwezige Jordy Verkiel, Marvin Timmer, Chay Schults, Diego Hofland, Tijn Jacobs en Danny Stempher). ‘Hopelijk zijn die jongens snel weer terug want het wordt een lang en zwaar seizoen. Om succesvol te zijn heb ik iedereen nodig. Ik denk niet in eerste, tweede, derde of vierde lijn. Spelers verdienen hun eigen ijstijd bij mij.’

Man of the Match

Cedrick Andree | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Foto: Romy Mullens