Terug naar Nieuws

Herner EV Miners vs. Tilburg Trappers (2-6)

TRAPPERS NA RUIME WINST KLAAR VOOR SEIZOENSTART

Nog één keer sleutelen, nog één keer de mogelijkheid wat laatste dingen uit te proberen. Dat is waar de wedstrijd zondag tegen Herne om draait. Natuurlijk staat de ploeg van Doug Mason al maar is deze laatste wedstrijd van de voorbereiding kunnen nog mooi de puntjes op de i worden gezet.

Het eerste ‘puntje’ komt meteen aan het begin van de wedstrijd: Trappers doet er goed aan om volgende week, bij aanvang van de competitie, scherper te zijn dan bij de aanvang van deze wedstrijd. Na dik een minuut lijkt het alsof goalie Ruud Leeuwesteijn de puck veiliggesteld heeft. Lijkt, want Kevin Kunz kan toch binnen werken.

De rest van de eerste periode probeert Trappers de schade te herstellen. Maar echt gevaarlijk wordt de ploeg lange tijd niet. Pas aan het eind van de periode weet Max Hermens te scoren als Trappers het de verdediging van Herne lastig maakt en de puck herovert. Een seconde later belandt deze bij Hermens en die knalt rücksichtlos binnen. Het is 1-1 bij de rust.

WEER EEN SNELLE GOAL?

Even lijkt het erop dat Herne ook in de tweede periode begint met een snelle goal, maar deze keer kan Leeuwesteijn de puck wel uit de goal houden. Daarna krijgt de thuisploeg nog twee grote kansen om opnieuw op voorsprong te komen.

Het is het teken voor Trappers om meer gas te geven. De Tilburgers zetten wat meer druk en dat levert twee goals in anderhalve minuut tijd op. Na dik vijf minuten scoort Ties van Soest en even later is het Max Hermens met zijn tweede van de wedstrijd. Beide goals zijn het resultaat van snelle, goed uitgespeelde aanvallen.

VIA DE SCHAATS

Herne denkt terug te komen in de wedstrijd maar de Duitse inzet gaat via de schaats van Leeuwesteijn weer uit de goal. Het blijft 1-3 en Trappers is gewaarschuwd. Niet dat het nu van levensbelang is de wedstrijd met winst af te sluiten -het is natuurlijk nog maar de voorbereiding- maar winnen blijft nou eenmaal lekkerder dan verliezen. Zeker van een concurrent.

Een grotere voorsprong is dus welkom en met nog zes minuten op de klok komt die er. Mikko Virtanen kan dankzij een splijtende pass van Hermens alleen op het Hernese doel af en veegt ijskoud binnen.

DOORGAAN

In de derde periode gaat Trappers rustig door met goals maken. Ties van Soest breekt na een kleine vijf minuten aan de rechterkant door en geeft ‘em precies op tijd aan Raymond van der Schuit, die scoort.

Na de 1-5 lijkt de wedstrijd even als een nachtkaars uitgaat maar gelukkig komen er nog wel wat mooie momenten. Zoals de prachtig uitgespeelde 1-6. Een aanval van Herne wordt onderbroken, Trappers komt er snel uit en binnen een paar seconden heeft Delaney Hessels ‘em in het netje liggen. In de laatste 20 seconden verkleint Herne nog de schade en komt het via Robert Peleikis terug tot 2-6.

Met vier goals verschil zou je kunnen zeggen dat Trappers dik gewonnen heeft. Maar is daarmee ook gezegd dat alles top ging bij de Tilburgers deze wedstrijd? Nee, maar de ploeg was effectief en had de controle. Dat zal Doug Mason positief stemmen. Zijn ploeg is klaar voor de seizoenopener, vrijdag thuis tegen Herforder Dragons.