Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. ESC Wohnbau Moskitos Essen (4-3)

Trappers start seizoen met verdiende zege

Tilburg Trappers is de ijshockeyjaargang 2019-2020 goed begonnen. In de seizoensouverture domineerden de Tilburgers tegen Moskitos Essen. De ploeg van de nieuwbakken captain Mickey Bastings won met 4-3 van de nummer vijf van vorig seizoen.

Bo Subr staat bekend als een trainer, die grondig zijn huiswerk doet en oog heeft voor details. Verbazingwekkend was het dan ook niet dat hij nog precies wist dat hij enkel in Trappers debuutjaar in de Oberliga de eerste thuiswedstrijd met een nederlaag (1-4 tegen Neuwied) beëindigd had. Daarna volgden overwinningen tegen Herne (6-2), Timmendorf (9-2) en Harz (10-0).

INDRUKWEKKEND AFSCHEID

Voorafgaand aan de tweeëntwintigste officiële ontmoeting tussen Tilburg en Essen zette Trappers oud-captain Ivy van den Heuvel in het zonnetje. Na acht jaar Trappers, 221 goals en 562 punten in 505 wedstrijden en een elfde plaats op de all-time topscorerslijst van de Tilburgse ijshockeyclub gaf de rightwinger deze zomer zijn eigen bedrijf voorrang boven het spelen van topijshockey. Uit handen van zijn voorganger en goede vriend Diederick Hagemeijer ontving hij de zilveren clubspeld.

‘Ik ben een emotionele jongen. Wanneer het publiek je een staande ovatie geeft en mijn oud-ploeggenoten, maar zeker ook de spelers van Essen, zoveel respect voor me tonen en me één voor één bedanken, doet dat mij heel veel. Dan wordt je even heel klein’, keek Van den Heuvel terug op een onvergetelijk afscheid.

DODELIJK DUO

Van akiet pakte Tilburg de zaken energiek aan en drong het ‘de Muggen’ terug in het eigen verdedigingsvak. Men kreeg (goede) kansen op de openingstreffer, maar het vizier van Bartek Bison, Mitch Bruijsten en Max Hermens stond evenwel niet op scherp. Daarnaast beschikte Essen over Hendrik Hane, De doelman van Duitsland onder 20, die op basis van een Forderlizenz voor de Moskitos uitkomt, liet zien waarom hem een grote toekomst tussen de palen voorspeld wordt.

Waar Trappers verzuimde te scoren, schoten de gasten wel met scherp. Het duo (Peter) LeBlanc en (André) Huebscher bleek een vervelende luis in de Tilburgse pels. Dankzij doelpunten van beide aanvallers prijkte er volledig tegen de verhouding in na tien minuten in de eerste periode een 0-2 voorsprong voor de formatie van coach Frank Gentges op het scorebord.

Treffers van Jonne de Bonth en Danny Stempher gaven de stand echter een volledig ander aanzien bij de eerste dweil. ‘Het was overduidelijk niet de start van de wedstrijd die we wilden’, aldus Jordy Verkiel. ‘In het vervolg hebben we laten zien hoe we kunnen spelen. En volgens mij kunnen we zelfs nog beter.’

BEAUTY

Het middenstuk leek een kopie van de eerste twintig minuten. Tilburg was de bovenliggende partij, maar kreeg binnen drie minuten een nieuwe tik op de neus. Enrico Saccomani tikte met een man meer op het ijs de puck voor de derde maal achter Trappers sluitpost Ian Meierdres. ‘I have to watch the video to see what happened there’, blikte Bo Subr na afloop terug op deze spelfase. ‘I’m not quite sure how that guy could get to the lose puck that easy and have so much time to put it in.

De thuisploeg was even van de leg. Een meesterlijke pass van Jordy Verkiel, gevolgd door een heerlijke give-and-go tussen Reno de Hondt en Danny Stempher bracht de drievoudig Oberliga kampioen weer langszij. ‘Ik stapte net het ijs op en zag dat Jordy de puck in het verdedigingsvak onderschepte. Zijn pass was deze keer vlak en precies in het blad van mijn stick’, stak Stempher de loftrompet over zijn teamgenoot. Verkiel op zijn beurt gaf de credits aan het aanvallende duo. ‘Mijn play was goed, maar die twee maken het natuurlijk voortreffelijk af.’

PIJP LEEG

In de slotperiode was de pijp leeg bij de gasten en met enige regelmaat was er sprake van een Tilburgse omsingeling. Het wachten was op de eerste Tilburgse voorsprong van de avond. Tien minuten voor tijd kreeg Reno de Hondt loon naar werken. De kleine aanvaller tikte van dichtbij het bevroren rubber achter Hendrik Hane en zette daarmee een fraai uitroepteken achter zijn sterke optreden (4-3).

In een alles of niets poging wisselde Frank Gentges zijn doelman voor een zesde veldspeler, maar het mocht niet meer baten voor Essen. ‘Alles bij elkaar een moeizame bevalling, terwijl het dat helemaal niet had hoeven zijn’, luidde de slotconclusie van Danny Stempher. Volgens de Man of the Match was de Tilburgse winst volledig verdiend. ‘Wat ze gekregen hebben, hebben wij ze gegeven.’

Voor zijn eerste uitbeurt van deze ijshockeyjaargang gaat Trappers zondag op bezoek in Krefeld. De grote onbekende? ‘I won’t say the big unknown. They have some good quality young players on their roster who were in this league. Obviously their goaltending is good with (Sebastian) Staudt. So we have to be ready to get a good result there.’

Man of the Match
Danny Stempher (Foto Brigitte Jansen
Samenvatting en Wedstrijdsheet