Terug naar Nieuws

Seizoensopening tegen Moskitos Essen

It starts NOW!

Vanavond start Tilburg Trappers aan het vijfde Oberligaseizoen. Na drie overwinningen greep Trappers vorig seizoen net naast de eerste plek. Des te gedrevener zijn de blauwgele helden op het ijs om dit jaar de cup weer thuis te brengen. En hoe kan je beter het seizoen beginnen dan thuis tegen Moskitos Essen?

BEETJE PECH

Coach Frank Gentges van Moskitos Essen is tevreden over de voorbereidingsfase van zijn team. Van de zeven oefenwedstrijden, verloor Essen er maar eentje (met 0-10 tegen DEL-topclub Düsseldorf). “Ik wil nog een tweede import hebben voor het team. Ook zou een goede verdediger erbij niet verkeerd zijn.” Een beetje pech hebben de Muggen wel: topspeler Aaron McLeod is geblesseerd geraakt tijdens en is de komende 6 tot 8 weken nog uitgeschakeld.

PIEKEN EN DALEN

Trappers’ voorbereiding was iets minder fraai, van de zes oefenwedstrijden verloor Tilburg er drie. “De prestaties van een jonge ploeg gaan gepaard met pieken en dalen,” probeerde aanvaller Kevin Bruijsten vorige week na de laatste oefenwedstrijd de resultaten te verklaren. “Als we spelen naar onze mogelijkheden, zijn we een goed team.” Internationale routiniers Bartek Bison en Diego Hofland zullen de Tilburgse gelederen versterken dit seizoen.

THE REAL DEAL

De tijd van oefenen is nu echter voorbij. Now it’s time for the real deal! Vanavond speelt Trappers voor de 22ste keer tegen Moskitos Essen sinds de Tilburgers toegetreden zijn tot de Oberliga en daarmee is seizoen 2019-2020 officieel begonnen! De wedstrijd in IJssportcentrum Tilburg begint om 20.00 uur vanavond.

VRAAG AAN DE COACH

Heb jij een vraag aan een van de coaches na de wedstrijd? Stuur deze dan tijdens/na de wedstrijd via een privé-bericht op Facebook naar Tilburg Trappers en misschien stellen we jou vraag wel tijdens de persconferentie! Vergeet hierbij niet je naam en aan welke coach de vraag gericht is te vermelden.