Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg (6-1)

TRAPPERS KNOKT ZICH LETTERLIJK NAAR WINST TEGEN DIEZ

Na de eerste Tilburgse ontmoeting tussen Trappers en Diez-Limburg -een moeizame 5-2 zege voor het thuisteam- was de ploeg van Dave Livingston niet tevreden. Er werden te veel kansen gemist en het ontbrak delen van de wedstrijd aan pit. Dat moet vrijdag bij het tweede duel anders. Het gaat ook anders maar niet zoals gehoopt.

Maar het begin van de wedstrijd heeft best veel weg van die van dinsdag. Veel schoten op goal en Diez-goalie Jan Guryca die in de weg staat. Hij is duidelijk niet van de wijs gebracht door de alternatieve reis van zijn team naar Tilburg. Diez laat door storm Eunice uit voorzorg de touringcar thuis en komt met kleine busjes naar het IJssportcentrum.

VERVELENDS

Aan het begin van de wedstrijd hebben de bezoekers niet veel in te brengen. De wedstrijd is redelijk eenrichtingsverkeer. Het is wachten op de eerste Tilburgse goal. Maar dan gebeurt er iets vervelends. In de vijfde minuut gaat Bartek Bison neer en blijft op het ijs liggen. Hij struikelt en komt met zijn hoofd tegen de boarding, vertelt hij.

Trappers, gesteund door het publiek, vindt het een penalty waard. De scheidsrechter houdt het bij een praatje met de captains van beide teams. Bison moet de wedstrijd verlaten. Hij laat weten dat het geen overtreding was. “No hard feelings richting Jordan King.”

VOGELTJE VRIJ

Lang staat Trappers niet stil bij deze tegenslag. De focus is snel weer op ‘golen maken’. En dat lukt in de volgende aanval. Trappers komt op via links, op rechts is Van Soest vogeltje vrij. Hij krijgt de puck precies op tijd en laat goalie Guryca kansloos.

De tweede periode begint lekker voor Trappers. We zijn een goede twee minuten onderweg als er een Tilburgse power play komt (Jan Wächtershäuser, tripping). Een mooie kans, lijken de Tilburgers te denken maar dan moet Trappers ineens opletten.

SCHIETKANSEN

Diez komt er snel uit en krijgt drie schietkansen. Leeuwesteijn redt keer op keer. Het zorgt voor een extra beetje pit bij Trappers. In de tegenaanval dreigt Van der Schuit. Hij schiet niet op goal maar geeft af. Het wordt simpel afgemaakt door Brett Bulmer.

In de minuten erna krijgt Trappers nog twee keer het voordeel van een mannetje meer. In de laatste power play denkt Van der Schuit de 3-0 op de stick te hebben maar de puck gaat er op miraculeuze wijze niet in.

PANKLAAR

De mannen van Dave Livingston lijken zelfs met een clean sheet de kleedkamer in te gaan maar een halve minuut voor het einde van de periode komt er toch een tegengoal. Leeuwesteijn denkt de puck onder zijn legguards veiliggesteld te hebben maar de schijf komt los. Een aanvaller van Diez is er als eerste bij en legt ‘em panklaar voor zijn ploeggenoot Jordan King. Die veegt de puck in de lege goal.

En zo voelt het toch een beetje als de wedstrijd van dinsdag. Trappers heeft veel meer kansen maar na twee periode is het ‘maar’ 2-1. Aan het begin van de derde periode lijkt het tij te keren. Hofland scoort de 3-1 (five hole).

NIET VERDER

Trappers is dan klaar om door te drukken maar de opmars wordt gestuit door een check op Tijn Jacobs. De youngster kan niet verder. De schermutseling die na de check ontstaat, komt Jonne de Bonth op een straf (roughing) te staan.

Het is het begin van een periode van opstootjes. Buiten stormt het maar binnen duidelijk ook. “Ja, het is hier naartoe overgewaaid”, zegt Raymond van der Schuit met een lach. Dan serieuzer: “De scheidsrechter heeft het gewoon niet in de hand. Laat het uit de hand lopen. En dan moet je jezelf beschermen. Als de straffen gewoon worden gegeven dan gebeuren dit soort dingen niet.”

SCHANDE

In de hele derde periode worden er in totaal zeventien straffen uitgedeeld. Trappers’ coach Dave Livingston kan niet begrijpen dat het zo ontspoort. Het was ‘een ramp’ en ‘een schande voor het ijshockey’, zegt hij na afloop.

“Veel van mijn jongens zijn vandaag gewond geraakt. Onnodig in een wedstrijd als deze.” Livingston wijst ook duidelijk naar de tegenstander. “Een paar van die gasten maakte het niks uit. Die gaven niks om de wedstrijd. Ze maakten ‘cheap shots’ en probeerden spelers te blesseren.”

HANDSCHOENEN UIT

Daar lijkt het met een kwartier te gaan wel op. Ja, Trappers slaat een gaatje, met de 4-1 van Van Soest. Maar niet veel later gaan er verschillende handschoenen uit en wordt er geknokt. Het levert wat straffen (beide kanten 1 x 5 voor vechten) op. Nou ja, en misschien hier en daar een extra blauwe plek.

Diez-coach Jan Pantkowski besluit dat zijn goalie te wisselen. Niet dat het Trappers iets uitmaakt. De Geelblauwen scoren rustig door. Raymond van der Schuit is attent en maakt er met een goede actie 5-1 van.

OPSTOOTJES

Niet dat het de gemoederen kalmeert in de wedstrijd. Even later zijn er weer drie, vier opstootjes. Bulmer en Sars worden weggestuurd, beiden krijgen een Game. Ook aan de kant van Diez zijn er straffen.

Als de stof is neergedaald, blijft er een power play voor Trappers over. En zelfs een kleine anderhalve minuut een 5-tegen-3 (Jan Wächterhäuser, slashing). Trappers probeert de zesde erbij te prikken, maar dat lukt niet. Ondertussen blijft het gevoel dat het zomaar weer kan ontsporen.

BINNENTIKKEN

Dat gebeurt niet, een zesde goal voor Trappers valt wel. Tegen het einde van de derde periode is het weer het voorbereidende werk van Van der Schuit. Deze keer mag Reno de Hondt binnentikken.

De 6-1 winst staat maar op de eindafrekening staan ook drie geblesseerden en een aantal schorsingen. “Nu moeten we weer gaan kijken hoe het gaat’, kijkt Van der Schuit al vast vooruit. “Zondag hebben we een hele belangrijke wedstrijd in Hamburg. Sommige mensen vallen weg maar we moeten daar gewoon weer staan. Of het nou met tien of vijftien man is. We moeten die punten pakken om tweede te blijven. ”

Man of the Match
Kilian van Gorp | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie