Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg

Trappers wil kansen afmaken tegen Diez-Limburg

Vrijdagavond is ijshockey-avond! Let’s get ready to rumble, want het stadion mag weer helemaal vol vanavond! Om 19.00 uur speelt Trappers, voor de tweede keer deze week, tegen Diez-Limburg. Afgelopen dinsdag werd het 5-2 wat een mooie uitslag is, maar Trappers wil meer: deze keer willen ze ál hun kansen waarmaken.

Wat is er mis met een uitslag als 5-2? Op zich niets: de volle drie punten, ruime winst, wat wil een mens nog meer? Meer goals!! Zeker als je kijkt naar de shots on goal verhouding van dinsdagavond: 49 van Tilburg tegenover de 16 doelpogingen van Diez. Ties van Soest, goed voor twee van de vijf goals dinsdag: “We maken onze kansen niet af.”

KANSEN AFMAKEN

En dat hebben we vaker gehoord. Dave Livingston analyseert in de cameramomentjes na de wedstrijden regelmatig het optreden van Tilburg en veelvuldig wordt dan gesproken over hoe ‘we didn’t capitalize our chances, we need to bring the puck to the net.’ Uiteraard geen gek voornemen van de coach. “Het is iets waar we aan moeten werken,” zei Van Soest afgelopen dinsdag nog. Reno de Hondt, in een interview met Brabants Dagblad, noemde het vorige week zelfs ‘eens goed naar onszelf in de spiegel kijken’.

SHOTS ON GOAL

In de competitie van Oberliga Nord zit het qua kansen wel goed voor Tilburg. Qua shots on goal, staan we zelfs tweede: met in totaal 1161 kansrijke doelpogingen. Ter vergelijking: Diez staat onderaan met 1008 SOG. In efficiëntie scoort EGDL echter beter dan Trappers met een score van 11,71% Trappers blijft hangen op 11,36%. Het zal niet verrassen dat Saale Bulls Halle het beste scoort van de teams in de Nordcompetitie, met een SOG-efficiency van 13,85%.

DWARSBOMEN

Wat zijn de verwachtingen voor de wedstrijd vanavond? Op de site van Diez staat dat Tilburg als favoriet de wedstrijd in zal gaan, maar dat ze de tegenstander zo lang mogelijk willen dwarsbomen. Van Soest zegt dat ze er als team niet te licht over moet denken, want ondanks dat Trappers ruim gewonnen heeft dinsdag, heeft Diez ‘prima gespeeld’. Kortom, het belooft wederom een spannende avond te worden.

AFWEZIGEN

Het goede nieuws is dat Danny Stempher vandaag waarschijnlijk zijn rentree maakt op het Tilburgse ijs na lang geblesseerd te zijn geweest. Jordy Verkiel speelt vanavond niet mee.

Voor een goed begin van je weekend koop je je kaartjes op de website van Tilburg Trappers. De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur. De seizoenkaarthouders hoeven geen online reservering meer te maken. Ook groepsreserveringen, via tickets@trappers.nl, zijn weer mogelijk. Scoor je tickets via www.trappers.nl!