Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

Trappers gaat voor volgende shutout tegen Hamburg

Vanmiddag gaat Tilburg Trappers op bezoek bij Crocodiles Hamburg. Het zal een hele kluif worden om de drie punten mee terug te nemen naar Tilburg. De drie eerdere duels van dit seizoen leverden slecht negen doelpunten op. Zullen de goals vanmiddag ook duur betaald worden, of laat Trappers de Hamburgers achter met krokodillentranen.

HATTRICK

De laatste wedstrijd op 30 januari wonnen de kruiken relatief eenvoudig met 5-0 van de Hanzestedelingen. Het was een ingelaste wedstrijd nadat voor beide ploegen de tegenstander zich had afgemeld. Crocodiles kwam kort daarvoor uit een periode waarin drie weken geen ijshockey werd gespeeld. Coach Henry Thom zei hier na de wedstrijd over:

“After the Corona break we’ve been battling to find our form again and Tilburg played with al lot of speed and confidence.” Voor Trappers stond deze wedstrijd mede in het teken van de terugkeer van het Tilburgse publiek op de tribunes. Die werden niet teleurgesteld, met onder andere een hattrick van Raymond van der Schuit.

SOLIDE DEFENSIES

Zowel Tilburg als Hamburg beschikken over een solide defensie. Beide teams draaien bovenin mee als het gaat om het aantal tegengoals. Dit is mede te danken aan een solide defensie en goed keeperswerk. In Hamburg wordt het rode kooitje verdedigd door Nils Kapteinat en Kai Kristian. In de afgelopen weken behaalden de goalies in drie opvolgende wedstrijden een shutout. Ze werden behaald tegen Essen en tweemaal tegen Hamm. Kai Kristian staat dit seizoen inmiddels op vier shutouts. Dat zijn er nog altijd twee minder dan Ruud Leeuwesteijn.

DROOGTE

In de afgelopen jaren was het vooral het gevreesde tweetal Lascheit en Zuravlev die voor de Hamburgse doelpunten zorgden. Dit seizoen is deze rol vooral weggelegd voor de Canadese import Harrison Reed. Waar Brett Bulmer met 82 punten momenteel in een felle strijd verwikkeld is om de topscorerpositie in de Oberliga Nord, heeft Reed 56 punten bij elkaar gespeeld. In de laatste twee onderlinge duels hield Leeuwesteijn zijn doeltje keurig schoon. Mede daardoor won Tilburg uit met 0-1 en thuis met 5-0 van de Croco’s. Reed is de laatste Crocodilesspeler die Leeuwesteijn verschalkte. Sindsdien duurt de droogte al 146 speelminuten voort! Laat die teller maar oplopen…

AFWEZIGEN

Wouter Sars en Brett Bulmer zijn er beiden niet bij vanwege de opgelopen “Spieldauer-Disziplinarstrafe” vrijdagavond tegen EG Diez-Limburg. De in die wedstrijd geblesseerd geraakte Barten Bison en Tijn Jacobs zijn niet inzetbaar in Hamburg. Of Max Hermens ingezet kan worden is op het moment van publicatie nog een vraagteken.

De wedstrijd begint vanmiddag om 16.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.