Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (2-3 OT)

TRAPPERS ZEGEVIERT IN ABSOLUTE OVERTIME IN HAMBURG

Lang leek Trappers punten te verspelen tegen Crocodiles in Hamburg. De afwezigheid van met name Brett Bulmer werd in aanvallend opzicht gemist. Toch sleepte de ploeg alsnog winst uit het vuur. Knulligheden van Van Soest werden op deze manier weggepoetst.     

Door Arthur Ottenhof

De uitwedstrijd in en tegen Hamburg begon wat vlak, waar het met Brett Bulmer en Wouter Sars twee kemphanen miste. Zij gingen vrijdagavond op de vuist en moesten in Hamburg verstek laten gaan. De eerste straf volgde pas na zeven minuten spelen. Telkens als een speler moest brommen, kon de ploeg in meerderheid niet profiteren. Na dik dertien minuten ijshockey vond Jordy Verkiel het mooi geweest. Hij zette de turbo aan en slalomde dwars door het midden op Crocodiles-goalie Kai Kristian af. Verkiels inzet kon nog door de goalie gepareerd worden, maar routinier Kevin Bruijsten was er als de kippen bij om alsnog de voorsprong te verzorgen: 0-1. Dat Crocodiles voor eigen publiek niet tot scoren kwam, was meermaals te danken aan Ruud Leeuwesteijn, die zijn legguards als onneembare muren krachtig inzette. Had de goalie wellicht zijn Finse en Russische collega’s op de Olympische Spelen bekeken?

KIELE-KIELE

Trappers had vooralsnog geen écht serieus gevaar te dulden. En aangezien Leeuwesteijn de paar kansen die Hamburg had soeverein tegenhield, moest het zelf de voorsprong zien uit te breiden. Dat gold blijkbaar niet voor het trio Harrison Reed, Dominik Lascheit en Thomas Zuravlev. De drie gevaarlijkste mannen, waar vooraf nog zó voor was gewaarschuwd, sloegen toe na een valpartij in de neutrale zone. Even waren ze aan de aandacht ontsnapt en Reed profiteerde dan ook optimaal.

Lang kon Crocodiles niet genieten van de gelijkmaker, want Verkiel besloot weer op te stomen, ditmaal langs de linkerkant, geschaduwd door de boarding. Hij raasde ervandoor en legde de puck panklaar voor Raymond van der Schuit: 1-2. Zo kon Trappers weer iets gas terugnemen. Want dat het tot weinig grote kansen kwam, was te wijten aan het creatieve gemis van Bulmer en Sars.

EIGEN SCHULD

Hamburg had nog een minuut powerplay te goed aangezien Ties van Soest kort voor het einde van het tweede bedrijf naar de strafbank werd verwezen. Het was dus een kwestie van de eerste minuut goed doorkomen. Daar had Harrison Reed geen boodschap aan. Hij vuurde zijn tweede van de middag binnen en zette Crocodiles weer langszij. Lascheit en Zuravlev deden wederom het puike voorwerk. Dat het zonder de geschorste Bulmer en Sars en geblesseerden Tijn Jacobs en Bartek Bison lastig ging worden was evident, maar nu moest Trappers vol aan de bak. Met amper een minuut te gaan gooide Van Soest een venijnige check met zijn linkerschouder eruit aan het adres van Maximilian Schaludek. Hij kon direct gaan douchen. Door zijn uitsluiting ging Trappers vier-tegen-drie de overtime in.

OVERTIME: KANTJE BOORD

Het betekende meteen een belegering van het Trappers-doelgebied. Wonderwel overleefde de Tilburgse ploeg de spannende minuten. Max Hermens kon nog een-op-een af op Kai Kristian, maar moest zijn meerdere erkennen in de goalie. Ook een andere uitbraak leverde geen winnende goal op, maar wél een straf voor plaaggeest Reed. In die uiteindelijke powerplay schoof Trappers op naar voren, loerend op een gaatje. Diego Hofland vond dan ook die kier in de Hamburg-defensie: 2-3. Zo namen de geelblauwen op het nippertje alsnog de winst mee terug naar Tilburg.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie