Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

Gaat Trappers in de polonaise in Essen?

Het lijkt er langzaamaan op dat het reguliere speelschema de prullenbak in kan. Ook vanavond speelt Trappers tegen een andere tegenstander dan gepland. ESC Moskitos Essen zal in eigen huis proberen een Tilburgse polonaise te verstoren.

OVERTUIGEND

Als we puur op de getallen af mogen gaan, dan gaat Trappers vanavond zes keer scoren: De eerdere drie ontmoetingen dit seizoen scoorden de blauw-gelen telkens zesmaal. Er werd slechts twee keer late tegentreffers geïncasseerd. Reno de Hondt zal ongetwijfeld uitkijken naar het treffen van vanavond. Zijn vizier staat tegen de Muggen op scherp getuige de zes doelpunten die hij dit seizoen al scoorde tegen Essen.

RANGSCHIKKING

Essen staat momenteel op de tiende plaats in de competitie en ze voelen de hete adem van Herford in de nek. Moskitos zal alles in het werk stellen om deze tiende plaats te behouden. Die geeft immers het recht op het spelen van de pre-play-offs. De tiende plaats was voorafgaand aan het seizoen ook de doelstelling van de club, aldus coach Frank Petrozza.

Momenteel worden de ranglijsten opgemaakt op basis van de puntencoëfficiënt. Daarin staat Trappers op de tweede plaats. Als het om het totaal aantal punten zou gaan, dan zou Trappers de derde plaats innemen; één punt achter Scorpions. Het is aannemelijk dat de eindstand van de reguliere competitie opgemaakt zal worden op basis van de coëfficiënt (het gemiddelde aantal punten per gespeelde wedstrijd). Dit mede omdat de competitie op zondag dertien maart afgesloten wordt en het onmogelijk is om alle openstaande wedstrijden nog in te halen.

STRAFFEN

Het zal er Trappers vanavond aan gelegen zijn om de straffenteller niet zo hoog op te laten lopen als afgelopen weekend. Door schorsingen hebben meerdere spelers één wedstrijd moeten missen. Vanavond zal Ties van Soest om die reden niet meespelen. Hij kreeg 3 wedstrijden schorsing waarvan 1 voorwaardelijk opgelegd. De Tilburgers staan inmiddels met de meeste strafminuten onderaan in het fairplay-klassement. De Muggen uit Essen daarentegen zijn het zoetste jongetje van de klas met de minste strafminuten.

Ook opvallend is dat de Tilburgse powerplay dit seizoen statistisch gezien best goed loopt. Trappers staat vierde qua powerplay met een scoringspercentage van 24.8 procent. Essen staat onderaan in deze statistiek met slechts 13.7 procent.

AFWEZIGEN

Ties van Soest speelt dus vanavond niet mee. Bartek Bison speelt ook niet en op moment van schrijven is nog niet bekend of Jordy Verkiel mee zal spelen.

Tijn Jacobs zal voorlopig niet beschikbaar zijn. Hij is voor langere tijd uitgeschakeld door een vervelende blessure .

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.