Terug naar Nieuws

Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers (2-6)

TRAPPERS NOG CLEMENT VOOR MAGER ESSEN

Tilburg Trappers heeft zonder problemen gewonnen van Moskitos Essen. Het klassenverschil was vrijdagavond fnuikend voor de formatie van coach Frank Petrozza die met de 2-6-nederlaag nog genadig wegkwam.

Een ongeluk op de A67 leek roet in het eten te gooien voor de busreis naar de stad in het hart van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. De selectie van coach Dave Livingston arriveerde pas rond de klok van zeven uur in de Essener Curtiusstraße. ‘Vijf kwartier hebben Josh (Mizerek) en ik in Geldrop staan wachten op de bus. Persoonlijk vind ik het geen probleem dat de periode tussen de aankomst en de warm-up wat korter was’, vertelde Danny Stempher.

PLAATS TIEN

Was Tilburg nu zo goed of was zijn Duitse uitdager nu zo zwak? ‘Tegen dit Tilburg was vanavond geen kruid gewassen’, wond Essens oefenmeester Petrozza er geen doekjes om. ‘Ze waren hongerig, sterk in de duels en gaven nauwelijks kansen weg. De 0-3 was een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het ijs. Toch kwamen we in de derde periode nog bijna langszij, maar twee individuele fouten deden ons uiteindelijk de das om.’

Met nog zeven wedstrijden te gaan, is de Duits-Canadees met zijn ploeg in een verhitte strijd met Herforder EV verwikkeld om plaats 10 in de eindrangschikking. Deze stek geeft recht op het laatste ticket voor de pre-play-offs. ‘Vanaf de eerste dag van het seizoen is dat ons doel. Het zal niet makkelijk zijn, maar we gaan ervoor’, sprak Petrozza. Overigens maakte de Duitse IJshockey Bond (DEB) vrijdagmiddag bekend dat er vanwege de coronapandemie dit jaar geen club uit de Oberliga degradeert.

52 SECONDEN

‘Achteraf is het mooi wonen’, zei de Eindhovense cabaretier Theo Maassen ooit eens in een van zijn voorstellingen. De geelblauwe brigade had deze uitdrukking kunnen verbasteren naar ‘achteraf hadden 52 seconden onoplettendheid in de derde periode ons zeer duur kunnen komen te staan’.

‘I wasn’t happy with those two goals against. In the first 40 minutes I thought we played very good. We moved the puck quickly and generated some great scoring chances. We could have easily scored more than three goals there’, keek Dave Livingston na afloop tijdens de persconferentie kritisch achterom.

ZEVENTIG DAGEN

En dus was een 26-jarige aanvaller één van de hoofdrolspelers in de tweestrijd tussen Essen en Tilburg. Danny Stempher dus. Geboren in Zoetermeer en via het Centrum voor Topsport en Opleiding (CTO) in Eindhoven zeven seizoenen geleden neergestreken in de Kruikenstad. Begonnen in de derde lijn, maar onder de vleugels van Bo Subr uitgegroeid tot een volwassen en volwaardige top-6 forward.

Deze ijshockeyjaargang vlotte het echter nog niet erg voor Trappers nummer 95. Tot vanavond! Voor bijna 650 toeschouwers in de Eissporthalle Essen-West toonde Stempher met vier punten weer eens zijn klasse. ‘Gelet op het aantal kansen die ik gekregen heb, had ik er meer dan één kunnen én moeten maken. Het leek wel of er een vloek rustte op het scoren van doelpunten. Hopelijk ben ik daarvan nu verlost en kan ik zondag in Leipzig deze lijn doortrekken’, aldus Danny, die zeventig dagen geleden (op 17 december 2021 tegen Herne) voor het laatst scoorde.

TWEE SCHOTEN

Trappers, dat Jordy Verkiel, Ties van Soest, Tijn Jacobs en Bartek Bison wegens blessures moest missen, startte voortvarend in de openingsperiode. Dankzij twee treffers (van Brett Bulmer en Max Hermens) leidden de bezoekers binnen veertien minuten met 0-2. Tilburg had niets te duchten van Essen, dat slechts twee schoten op het doel van Ruud Leeuwesteijn kon overleggen bij de eerste onderbreking.

Ook het tweede bedrijf kwamen de manschappen rondom captain Mickey Bastings zonder kleerscheuren door. Sterker nog, via een schitterend doelpunt van Brett Bulmer liep men nog verder uit. De Moskitos defensie zag de Canadees halverwege de periode volledig over het hoofd. Met een vlotte polsbeweging zwiepte Tilburgs clubtopscorer het bevroren rubber achter Pascál Seidel in het dak van het doel: 0-3.

VIER MAAL ZES

Het slotstuk van de ontmoeting was het meest aantrekkelijke deel. Essen-coach Petrozza gooide al zijn troeven op tafel en joeg met zijn Mannschaft fanatiek op de Anschlusstreffer. Deze kwam er ook via Marc Zajic, die een communicatiefout in de Trappers achterhoede afstrafte. De Muggen roken bloed. Zeker toen diezelfde Zajic even later andermaal de puck voorbij Ruud Leeuwesteijn frommelde (2-3).

Trappers piepte en kraakte, maar rechtte nog een keer de rug. De loepzuivere pass van Alexey Loginov op Max Hermens gaf de bezoekers het zo gewenste zetje. Deze mokerslag kwamen de Moskitos niet meer te boven. In de slotfase strooiden Diego Hofland en Danny Stempher nog wat extra zout in de Essener wonden én scoorde Tilburg voor de vierde maal dit seizoen zes goals tegen de huidige nummer 10 in de Oberliga Nord.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie