Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EXA IceFighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

Trappers in Leipzig voor wedstrijd met ‘play-offkarakter’

Terwijl in Tilburg de hoempapa’s en troelala’s rondzingen, reist Trappers naar Leipzig om daar vanavond in actie te komen tegen Icefighters. En dat wordt beslist geen carnavalesk feestje, maar een kneiterspannende wedstrijd. Want de twee teams zijn beslist aan elkaar gewaagd en dat gaat geheid een boeiende avond opleveren.

Leipzigcoach Sven Gerike heeft er in ieder geval zin in: “Tilburg Trappers behoort al jaren tot de topteams in de gehele Oberliga en hun aanwezigheid heeft een significant positief effect gehad op het niveau van de competitie. Ze spelen snel en aantrekkelijk ijshockey met veel snelheid en fysieke inspanning. Dat vind ik gewoon leuk!” Gerike noemt de wedstrijd van vanavond nu al een game met ‘play-offkarakter’ en zegt de spelstrategie daar dan ook op aan te passen.

REGULIERE SPEELTIJD

Dit seizoen zijn de wedstrijden tegen Icefighters Leipzig ongekend spannend voor Trappers. In oktober wonnen ze in Leipzig met 1-2 in de verlenging, maar in eigen huis verloren ze met 2-3, na penalty’s. Kortom: in reguliere speeltijd is het tot nu toe verdraaid lastig om van de Leipzigers te winnen. De twee goalkeepers van Leipzig spelen daar zeker een grote rol in.

GLATZEL EN HOFFMAN

Ruud Leeuwesteijn is één van de topgoalies van de competitie dit jaar. Hij heeft één concullega boven zich staan in de ranglijst, en dat is Leipzigs Patrick Glatzel. Hij heeft hetzelfde savingspercentage als Leeuwesteijn, namelijk 92.3 procent, maar deed dat in minder wedstrijden: 18 stuks (Ruud speelde zijn vangquotum in 35 wedstrijden bij elkaar). Dat hij minder vaak in actie is gekomen, komt door die andere kei van een goalie voor Leipzig: Eric Hoffman. Hij stond 21 keer voor Leipzig op het ijs en scoort 90.2 procent. Hoffman staat op plaats vier in de goalieranglijst.

DEFENSE

Sowieso beschikt Leipzig over een goede defensie, goed te zien aan het lage aantal tegengoals dat het team tot nu toe moest incasseren. Verdedigers Tim Heyter en de Amerikaan Connor Hannon beschikken beiden ook over een goed scoringsvermogen, Hannon is zelfs de tweede speler, na de Fin Joonas Riekkinnen, met de meeste punten (31) van zijn team. Giovanni Vogelaar is voor Tilburg de verdediger met de meeste punten (39), en van de Nordcompetitie als defenseman ook degene met de meeste shots on goal (178 keer).

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Ties van Soest doet niet mee, hij zit zijn laatste wedstrijd uit van zijn schorsing. Verder doet vanwege blessure niet mee: Tijn Jacobs en Bartek Bison. Ook Jowin Ansems is niet mee. Hij speelde zaterdagavond met het Tilburg Trappers toekomstteam uit bij de Amsterdam Tigers (uitslag 1-2 voor Trappers) en werd gekozen tot Man of The Match.

De wedstrijd begint vanavond om 18.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.