Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg (14-3)

HESSELS EN DE HONDT GIDSEN TRAPPERS NAAR MONSTERZEGE

Met speels gemak heeft Tilburg Trappers de thuiswedstrijd tegen EG Diez-Limburg tot een goed einde gebracht. Delaney Hessels (5 punten) en Reno de Hondt (4 goals) hadden een groot aandeel in de 14-3 monsterzege van de manschappen van coach Doug Mason.

De Rockets kwamen met zelfvertrouwen naar de Kruikenstad. De ploeg van Andrej Teljukin pakte dinsdagavond in eigen huis na verlenging de eerste punten van hun derde Oberliga seizoen. De statistieken boden echter weinig houvast dat men in Tilburg deze zege een vervolg zou kunnen geven. Diez won nog nooit in IJssportcentrum Stappegoor. De doelcijfers in de drie vorige ontmoetingen onderstreepten de suprematie van Trappers: 18 vóór en maar 5 tegen.

NIEUWE STICK

Tot vrijdagavond had Reno de Hondt zes punten (een goal en vijf assists) in de confrontaties met de Raketten achter zijn naam. In de achtste (competitie)ontmoeting tussen beide ploegen voegde de 26-jarige Tilburger vier doelpunten aan dit totaal toe. Er kan veel veranderen in een week tijd erkende de kleine center, die zijn optreden in de thuisbeurt tegen Herford (vorige week vrijdag) als ‘een van zijn slechtste wedstrijden in acht jaar Oberliga kwalificeerde’.

Het geheim? Zijn nieuwe slaghout waarmee hij sinds het duel in Herne op het ijs komt. Tegen de Miners maakte hij zijn eerste treffer van het seizoen en tegen Diez-Limburg deed zijn Bauer Nexus stick het nóg beter. ‘Voorlopig blijf ik ermee doorspelen. Normaal gesproken ben ik niet bijgelovig maar als een stick lekker voelt en ik scoor ermee, ga ik niet wisselen’, lachte Trappers nummer 77, die op 19 december van het vorige kalenderjaar in Essen ook al viermaal scoorde.

Op de vraag of dit in de buurt kwam van een perfecte wedstrijd voor hem volgde een opvallend antwoord van De Hondt. ‘Het was een perfect game geweest wanneer we geen tegengoal hadden gehad’. Het kenmerkt de mentaliteit van de technisch vaardige aanvaller. ‘Er speelden meer jongens goed vanavond. Zoals Delaney (Hessels). Ik zat naast hem in de bank en er stonden nog 10 minuten op de klok. Hij had er al twee gemaakt. Ik zei tegen hem dat hij nog 10 minuten had om zijn hattrick te voltooien. Hij stapte het ijs op en maakte zijn derde. Het maakt niet uit wie er scoort, als ze er maar ingaan.’

GROEIEND ZELFVERTROUWEN

Naast De Hondt beleefde ook de jongste van de gebroeders Hessels een heerlijk avondje. De 21-jarige center sloot de vierde krachtmeting van het seizoen af met 3 goals, 5 punten en plus 5. Lag het bij hem ook aan zijn (nieuwe) stick? ‘Het verhaal komt wel enigszins overeen met dat van Reno. Maar mijn stick gebruik ik al sinds afgelopen weekend.’

Delaney Hessels dus. Geboren op een steenworp afstand van het IJssportcentrum Stappegoor. Van kleins af aan al Trapper. In 2018 mocht hij van Bo Subr voorzichtig proeven van Oberliga ijshockey. Dat deed hij zo goed, dat hij sindsdien niet meer weg te denken is uit de Tilburgse hoofdmacht. Vrijdagavond betaalde de aanvaller het vertrouwen van coach Doug Mason terug met een uitstekend optreden tegen de Rockets.

7 punten in 4 ontmoetingen benadrukken het groeiend zelfvertrouwen en zijn toegevoegde waarde binnen de blauwgele brigade. ‘Het gaat lekker inderdaad. Maar dat komt ook omdat ik de kansen krijg met ervaren jongens als Connor (Sills) en Sean (Richards) te spelen. Niet alleen zijn het hele aardige gasten, maar ze zien het spelletje ook nog eens heel goed. Dat maakt het een stuk eenvoudiger’, aldus een bescheiden Hessels.

FUNDAMENT

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de formatie uit de Duitse deelstaat Rijnland-Palts gemakkelijk aan de kant zou worden gezet. Sterker nog, tot aan de 2-1 wilden de bezoekers zeker niet figureren in een Trappers-show. Gelukkig liet Cedrick Andree andermaal zien een prima goalie te zijn. Zo was de sluitpost alert bij een uitbraak van Egils Kalns.

Na veertien minuten en 26 seconden speurwerk vond Trappers uiteindelijk vrij eenvoudig de weg naar het doel van de gasten. Vier doelpunten in een tijdsbestek van drie minuten en 34 seconden sloegen een stevig fundament onder het Tilburgse zelfvertrouwen. Delaney Hessels, Marvin Timmer, Noah Muller en Mikko Virtanen waren het middelpunt van de feestvreugde.

DUBBELE CIJFERS

Tilburg Trappers gebruikte het vervolg van zijn tweede thuiswedstrijd van deze ijshockeyjaargang om het doelsaldo op te vijzelen. Nog voor de tweede pauze bereikte men (voor de elfde maal sinds zijn intrede in de Oberliga) de dubbele cijfers. Reno de Hondt (2x), Sean Richards en Delaney Hessels gingen Gio Vogelaar voor. De treffer van de Hagenaar was zonder twijfel de mooiste. Op aangeven van Sean Richards kogelde hij vanaf de kop van face-off cirkel het bevroren rubber onderkant lat achter de verbouwereerde Rockets-goalie Lennard Weser.

Waar Trappers normaal gesproken de voet van het gas zou halen, bleef het ook in het slotstuk gretig en geconcentreerd jagen op meer goals. Met nog vier treffers in het derde deel (Noah Muller, Wouter Sars en andermaal Delaney Hessels en Reno de Hondt) kwam de grootste uitslag ooit in de Oberliga (2-15 op bezoek bij Crocodiles Hamburg op zondag 10 januari 2016) binnen handbereik. Zeker toen Connor Sills 140 tellen voor het einde voor de vijftiende maal het net liet bollen. Helaas voor de Canadees had referee Christian Perlitz even daarvoor afgefloten omdat de leidsman het zicht op de puck verloren was.

MENTALE OPSTEKER

In de slotfase bezondigde Trappers zich aan enkele lichtzinnigheden en kreeg men nog twee goals tegen. ‘Onnodig en vooral niet leuk voor Cedrick (Andree). De einduitslag had 14-1 moeten zijn’, vond Doug Mason. Al had de oefenmeester vooral lovende woorden voor zijn ploeg. ‘Ik ben blij dat enkele jongens hun eerste doelpuntje hebben meegepikt. Dat is een mentale opsteker. Jammer dat het Max (Hermens) niet lukte. Hij speelde sterk en had een treffer verdiend.’

MAN OF THE MATCH
Reno de Hondt | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie
Foto Arie Leeuwesteijn