Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg

TRAPPERS OP ZOEK NAAR DRIE PUNTEN TEGEN DIEZ.

Vanavond gaat de puck weer schuiven op Stappegoor. Trappers treedt aan tegen EG Diez-Limburg. In de eerste twee seizoenen troffen de clubs elkaar zeven keer. Al deze wedstrijden werden door de blauwgelen in winst omgezet. Vanavond zal men er dan ook alles aan doen om deze fraaie statistiek door te zetten en Diez voor de achtste keer puntloos te laten.

ROERIG SEIZOEN

EG Diez-Limburg is vorige week aan zijn derde Oberliga Nord seizoen begonnen. Het eerste jaar werden de pre play-offs behaald. Helaas gingen deze vanwege corona destijds niet door. Met vertrouwen werd uitgekeken naar afgelopen seizoen. Echter een reeks van gebeurtenissen bepaalden dat het seizoen anders liep dan verwacht. Een hoofdsponsor die opstapt vlak voor de eerste wedstrijd. Na het wederom toeslaan van corona vertrokken de grote (import) spelers. En uiteindelijk stapte coach Jeffrey van Iersel na een reeks nederlagen ook op. Uiteindelijk eindigen de Limburgers op de een na laatste plaats in de reguliere competitie.

De nieuwe trainer Andrej Teljukin heeft voor dit seizoen een vrijwel nieuw team gesmeed. De ervaring moet mede komen van de drie Letse imports. Daarnaast zijn er veel jonge talenten aangetrokken. “Daar schuilt wel een gevaar in. Daarom is het ook lastig om een doelstelling op het seizoen te plakken.” aldus Teljukin.

STROEF BEGIN

Trappers kent een stroef begin van het seizoen. Trappers speelde afgelopen dinsdag in en tegen Herne (4-6 verlies) een wedstrijd met twee gezichten. Coach Mason kwam erop terug in de persconferentie na de wedstrijd: “De eerste dertig minuten speelden we goed, maar de laatste dertig waren niet goed genoeg en als je als team niet zestig minuten constant kan spelen, dan is dat niet genoeg.” Dit zal ongetwijfeld besproken zijn in de kleedkamer. Vanavond zullen de mannen van Mason gemotiveerd zijn om er een mooie pot van te maken. Laat ze vanaf de tribunes weten dat we achter ze staan. Go Tilburg!!

AFWEZIGEN

De langdurig geblesseerden: Diego Hofland, Tijn Jacobs en Jordy Verkiel ontbreken vanavond. Ties van Soest en Noah Muller zijn wel weer beschikbaar

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.