Terug naar Nieuws

Herner EV Miners vs. Tilburg Trappers (6-4)

POWER PLAY GOALS DOEN TRAPPERS DE DAS OM TEGEN HERNE

In de laatste wedstrijd in de oefencampagne won Trappers nog met 6-2 uit bij Herne. Dat lijkt te hoog gegrepen voorafgaand aan de wedstrijd van dinsdag. Herne is de koploper en Trappers had het lastig in de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Wat we kregen, een vermakelijke wedstrijd, met veel goals maar helaas ook een Tilburgse nederlaag.

De eerste vijf minuten is het vooral aftasten en hier en daar een plaagstootje. Connor Sills is dicht bij de openingstreffer maar hij raakt de paal. Na tien minuten spelen valt er wel een goal. Voor Herne, met hulp van Trappers. Chay Schults kan in alle rust uitverdedigen maar veegt over de puck heen. De aanval van Herne is alerter dan de Tilburgse verdediging. Nicolas Cornett scoort uiteindelijk voor Herne.

SNELLE GOALS

Trappers laat zich niet al te erg van de wijs brengen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Reno de Hondt maakt hem door zijn eigen rebound binnen te schieten. En als je daarna even met je ogen hebt geknipperd, heb je waarschijnlijk de 1-2 gemist. Oké, er zit twintig seconden tussen de goals maar het is snel. En onverwacht. Giovanni Vogelaar haalt uit, via Wouter Sars komt de puck op de stick van Jonne de Bonth en zo vliegt de puck achter Herne-goalie Björn Linda.

De tweede periode is nog maar net bezig of het is al weer gelijk. Christopher Seto gaat er vandoor en is alle Tilburgse verdedigers te snel af. Met een wippertje verschalkt hij Ruud Leeuwesteijn. Trappers besluit een tandje bij te schakelen en zet Herne stevig onder druk. Met een goal van Alexei Loginov -en dus de voorsprong- als beloning.

VERSLIKKEN

Herne is niet van plan Trappers weg te laten lopen en maakt snel gelijk. Vanuit de face-off komt de puck bij Leon Köhler. Die haalt onhoudbaar voor Leeuwesteijn uit. Trappers kan weer opnieuw beginnen. Wouter Sars is dicht bij de 3-4 maar hij verslikt zich in zijn eigen actie. Nog geen vijf minuten in de tweede periode gespeeld en we hebben al drie goals en vijf, zes goede kansen gezien.

De ploegen krijgen ook alle ruimte om te spelen want de scheidsrechter laat tot nu toe veel toe. Er wordt met vlagen op het randje gespeeld maar er worden weinig straffen uitgedeeld. In de eerste periode is er één power play voor Trappers. Halverwege de wedstrijd komen de Tilburgers (pas) voor het eerst met een man minder te staan. Herne doet wat de Tilburgers bij hun eerste power play niet deden: scoren. Michel Ackers werkt snoeihard binnen. 4-3 voor de thuisploeg. Trappers kan weer aan de bak.

STRAFFEN

Het helpt niet dat Trappers in de laatste tien minuten tegen nogal wat straffen aanloopt. Net als de ploeg van Doug Mason Herne onder druk zet, kan Connor Sills naar de strafbank. Herne profiteert via Kevin Kunz: 5-3. En veel kans om aan aanvallen en scoren te denken, krijgen de Tilburgers niet want bijna meteen is er weer een straf tegen (Kilian van Gorp). Nog voor deze voorbij is, gaat een tweede speler (Vogelaar) naar de strafbank.

Waar de scheidsrechter de eerste helft van de wedstrijd veel toelaat, krijgt Trappers in het tweede gedeelte maar liefst zes straffen. Met een kleine vier minuten komt er dan een power play voor Trappers. Goalie Leeuwesteijn gaat van het ijs en die maximale druk levert een goal op. Vogelaar schiet hard op doel. De puck gaat via het hoofd van Wouter Sars de goal in: 5-4.

EMPTY NET

Het is nu van belang die laatste drie minuten Herne onder druk te zetten en te scoren. Leeuwesteijn gaat opnieuw van het ijs. En dat pakt een goede minuut voor tijd verkeerd uit. Een empty net goal van Herne (Dennis Swinnen) stelt Trappers voor een haast onmogelijke opgave: twee keer scoren in één minuut. Onmogelijk blijkt het en de Tilburgers verliezen met 6-4 van Herne.