Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herner EV Miners vs. Tilburg Trappers

KAN TRAPPERS HERNE ANDERMAAL AAN DE ZEGEKAR BINDEN?

Vanavond gaat Trappers op bezoek in de Gysenberghalle in Herne, om er tegen Herne EV Miners aan te treden. De beide teams treffen elkaar voor de derde keer in een maand tijd.

Zullen de Tilburgs de goede lijn uit de onderlinge oefenwedstrijden doortrekken en wederom met de overwinning aan de haal gaan?

HERNE VERNIEUWD

Bij Herne was men niet tevreden over het afgelopen seizoen. Dat leidde onder andere tot het vertrek van elf selectiespelers. De selectie is bijna compleet vernieuwd, waar bij het aantrekken van nieuwe spelers vooral op karakter geselecteerd is. Naast vele Forderlisenz spelers zijn ook twee import aangetrokken. Het gaat om Canadese forwards Chris Seto en Braylon Shmyr. Nils Liesegang is de forward die momenteel hot is aan Herner zijde.

Hij kan na twee potjes al 5 punten overleggen. Met twee goals en drie assists is hij een gevaarlijke klant. De doelstelling van Herne voor dit seizoen is het behalen van de play-offs.

ROLLERCOASTER

Trappers legde het nipt af tegen Halle. De 5-4 nederlaag was mede te wijten aan het vele puckverlies in het neutrale vak aldus coach Mason tijdens de persconferentie nadien. “We gooiden met het puckverlies telkens olie op het vuur en daar profiteerden zij goed van.”

Herne ging afgelopen weekend tweemaal met de winst aan de haal en staat daardoor gedeeld aan kop. In de openingswedstrijd van het seizoen boekten de mannen van coach Danny Albrecht een puike overwinning op Saale Bulls Halle. De wedstrijd van Herne afgelopen zondag tegen Hannover Indians was als een rollercoaster. Na dertien minuten stonden de Miners met 0-3 voor om twintig minuten later tegen een 4-3 achterstand aan te kijken. Uiteindelijk werd de volle buit binnengehaald met een 4-6 eindstand.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Jordy Verkiel, Tijn Jacobs en Diego Hofland.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.