Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Exa Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS IN VORM OP NAAR LEIPZIG

Trappers reist daags na de monsterzege tegen Diez Limburg af naar Leipzig om het op te nemen tegen de Icefighters. De twee ploegen ontmoetten elkaar nog niet. Tot vandaag. Trappers zal de uitstekende vorm van vrijdagavond ook willen doortrekken in Leipzig.

ANDER KALIBER

Leipzig is echter uit ander hout gesneden. Alleen Crocodiles Hamburg wist tot nu toe te winnen van de Icefighters. En dat lukte pas na een shootout. Het zegt alles over de puike start die de ploeg heeft gemaakt. Herner, Krefeld en Rostock Piranhas moesten er allemaal aan geloven. Opvallend detail: dat ging niet met een karrenvracht aan doelpunten. Enkel Krefeld moest vijf goals slikken. Verder werd er vooral zuinig gewonnen.

VORM UITBOUWEN

Trappers wil de kersverse vorm en vooral de mentale opsteker uitbouwen naar een serie overwinningen. Als je in de top-drie wil eindigen, zul je ook van sterkere broeders als Leipzig moeten winnen. Zegeviert Trappers in het oosten van Duitsland, dan hijgt het de tegenstander alweer in de nek. De ploegen staan dit nieuwe seizoen immers krap op elkaar op de ranglijst.

VLEUGJE GELUK

Max Hermens zal met name gebrand zijn op een doelpunt. In het spervuur aan goals tegen Diez kwam hij niet tot scoren. Daardoor stokt de doelpuntenmachine dit seizoen voorlopig. En dat terwijl vorig seizoen elke uitbraak gevaarlijk was – met Hermens die gelanceerd werd door prachtige passes van achteruit. Coach Doug Mason zag het vrijdagavond echter anders: ‘Hij speelde sterk en had een treffer verdiend.’ Misschien dat hij een vleugje van de geluksstick van Reno de Hondt mag lenen.

AFWEZIGEN

Diego Hofland, Tijn Jacobs en Jordy Verkiel zijn langdurig geblesseerd en ontbreken daarom vanavond. Verder is iedereen ongeschonden uit de vrijdagavondwedstrijd gekomen.

De wedstrijd begint vanavond om 18.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.