Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. ECC Preussen Berlin

GAMEDAY

Vanavond (aanvang 20.00 uur) zal dan eindelijk de puck op het ijs worden geworpen voor het begin van de uitgestelde wedstrijd van 1 februari 2019. Het team van Preussen Berlin kon die dag geen team op de been krijgen om af te reizen naar Tilburg en in samenspraak werd gekozen voor vandaag. Het is de vierde confrontatie van dit seizoen tussen Trappers en ECC Preussen Berlin. Op sportief gebied is de kloof tussen beide ploegen met 90 punten gigantisch. Als we aan scorebordjournalistiek zouden doen, lijkt de ploeg van coach Uli Egen volstrekt kansloos tegen de Tilburgers. Terwijl Trappers in Hamburg overtuigend won van de Crocodiles (3-8), ging het team van Ulrich Egen kansloos ten onder uit bij de Füchse Duisburg (10-2) en staat nu onderaan de ranglijst met 16 punten. Indien dit op het einde van de hoofdronde nog steeds het geval is degradeert men naar de Regionalliga.

Eerdere ontmoetingen

De eerdere ontmoetingen in deze ijshockeyjaargang leverde Trappers driemaal een overwinning op. In de Duitse hoofdstad werd het in oktober vorig jaar 3-7 voor de koploper in de Oberliga Nord. Voor eigen publiek had men begin november 2018 tegen alle verwachtingen in een verlenging nodig om als winnaar van het ijs te stappen (6-5 met de overtime winner door Reno de Hondt). Ook de tweede wedstrijd in Berlijn ging het niet eenvoudig. Dankzij twee powerplaygoals in het middenstuk bleef de koploper schadevrij in de Duitse hoofdstad en won met slechts één goal verschil (1-2). Bij winst prolongeert Tilburg Trappers zijn titel ‘Oberliga Nord Meister’.

ECC Preussen Berlin

Bij Preussen is Kyle Piwowarczyk de gevierde man. De 35-jarige Canadees liet de supporters van de ploeg met de rode lantaarn eenentwintig maal van hun stoel opveren en stelde 34 ploeggenoten in staat een doelpunt te maken. Ook Jakub Rumpel is een man om in de gaten te houden. Hij scoorde 26 keer en gaf 22 maal de beslissende pass.

Tyler Brower, Duits-Amerikaans, is sinds medio januari de nieuwe versterking in de verdediging van de Pruisen. Veel is van de 26-jarige verdediger niet bekend. De laatste vereniging waar hij speelde was bij de Thunder Bay North Stars (Canada) dat uitkomt in de Superior International Junior Hockey League. In 9 wedstrijden tot nu toe kwam hij tot 1 goal en 5 assists.

Mitch Bruijsten

Bij Trappers staat Mitch Bruijsten bovenaan. In 43 wedstrijden tekende hij voor 36 goals en 77 punten. De technisch vaardige winger kwam in de eerdere confrontaties met Berlijn niet tot scoren maar verzorgde wel vijf assists op één van de vijftien Tilburgse treffers. Zal het hem deze keer wel lukken?