Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (3-8)

Brock Montgormery gidst Trappers naar achtste zege op rij

Met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk rijgt Tilburg Trappers de overwinningen in de Oberliga Nord aan elkaar. De ploeg van coach Bo Subr won (voor de achtste maal op rij) met 3-8 van Hamburg Crocodiles. Brock Montgomery was met twee goals en vijf punten de gevierde man.

Vrijwel wekelijks beschikt Trappers over een andere gids die de geelblauwe formatie naar een nieuwe overwinning leidt. Zondagmiddag was het de beurt aan Brock Montgomery die zijn ploeg in de Hanzestad bij de hand nam. De Canadees uit Moose Jaw (Saskatchewan) kent een prima seizoen tot nu toe. Als gevolg van fysieke ongemakken moest hij in zeventien wedstrijden verstek laten gaan, maar desalniettemin staat de teller op 32 punten (13 goals en 19 assists) in 26 duels.

EVENWICHT

Lang niet altijd vertelt een (tussen)stand het verhaal van een periode. Zo ook niet zondagmiddag in Eisland Farmsen waar Hamburg en Tilburg met 1-1 voor de eerste maal de kleedkamer opzochten. ‘We started pretty good actually. Had a lot of puck possession but scored only once. And we conceded a shitty goal from a sharp angle’, aldus coach Bo Subr na afloop.

Desondanks bracht de voltreffer van Daniel Lupzig de manschappen van de Tsjechische oefenmeester niet van slag. Iets minder dan een minuut later maakte Mitch Bruijsten de opgelopen schade alweer ongedaan. Het betekende alweer het vijfendertigste doelpunt dit seizoen voor de technisch uiterst vaardige winger.

GEEN PANIEK

Ook in het middenstuk moest de drievoudig Oberliga Meister terugkomen van een achterstand. Uit een snelle counter vond Brian Bölke het gaatje achter Trappers-doelman Ruud Leeuwesteijn, 2-1. Waar de ruim twaalfhonderd fans wellicht hoopten op de tweede zege van hun Crocodiles tegen Tilburg deze ijshockeyjaargang stelde de koploper orde op zaken. Drie goals (Ivy van den Heuvel, Mitch Bruijsten en Brock Montgomery) binnen acht minuten en 25 seconden gaven het duel een compleet andere aanblik.

‘Het gevoel was wezenlijk anders in vergelijking met die verliespartij (2-5) ruim een maand geleden. Ondanks de gelijke stand na 20 minuten raakten we niet in paniek. Brock (Montgomery) zei in de eerste pauze al dat hij het gevoel had dat we met een grote zege vanuit Hamburg zouden vertrekken ’, aldus Max Hermens. ‘De jongens die destijds voor het meeste gevaar zorgden zijn vertrokken of gaven vanmiddag niet thuis.

VOORSPELLENDE GAVE

De 26-jarige rightwinger bleek over voorspellende gave te beschikken zo bleek later. Hoewel Lennart Palausch de thuisploeg nog op 3-4 bracht, was dat het laatste wapenfeit van de Crocodiles. Daarna was het louter Trappers dat de klok sloeg. Giovanni Vogelaar schoot met zijn welbekende slapshot de 3-5 binnen. Zeventien tellen later haalde Ivy van den Heuvel met een backhander definitief de angel uit de wedstrijd.

In de slotfase strooiden Montgomery en Hermens nog wat extra zout in de Hamburgse wonden. ‘Je voelde dat met name hun verdedigers moe werden. Dan is het zaak het geduld te bewaren en geen gekke dingen te ondernemen. De uiteindelijke einduitslag doet wel recht aan de krachtsverhoudingen op het ijs’, vond de maker van de laatste Tilburgse treffer.

PROLONGATIE

Woensdagavond kan Trappers in eigen huis de titel Oberliga Nord Meister prolongeren wanneer men erin slaagt af te rekenen met ECC Preussen Berlin.  ‘It’s like winning the competition’, sprak Bo Subr over het perspectief voor woensdagavond. ‘That’s always great in my opinion. Besides that it gives you home ice advantage all the way till the semi finals’

Net zoals in voorgaande jaren bewijst de drievoudig Oberliga Meister andermaal het belang van een brede selectie. Ook in Hamburg miste men weer drie belangrijke krachten (Jonne de Bonth, Nick de Ruijter en Jordy Verkiel. ‘Ik ben enorm trots op deze zegereeks. Acht maal op rij winnen is een geweldige prestatie. Dat doe je niet met z’n drieën. Daar heb je iedereen voor nodig’, complimenteerde Max Hermens zijn ploeggenoten.

Klik hier voor de samenvatting