Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

GAMEDAY

Het is 13 januari 2019, Tilburg Trappers organiseert voor het noodlijdende Crocodiles Hamburg een benefietwedstrijd en haalt € 10.915,– op. Maar ondanks de vrijgevigheid van Trappers verliest de koploper in de Oberliga de wedstrijd en eindigt de zegereeks na vijfendertig zeges op rij. Trappers kwam een zeer zwakke start niet meer te boven en verloor verdiend met 2-5 van Hamburg Crocodiles.

Vrijdag won Trappers de wedstrijd van de directe concurrent Hannover Scorpions met 5-3 en heeft nog zes punten nodig voor de tweede titel ‘Oberliga Nord Meister’. De eerste drie kunnen dus mogelijk vandaag reeds behaald worden.

Vanmorgen vroeg is Trappers – met in hun midden de jarige Kilian van Gorp – afgereisd naar Hamburg alwaar om 16:00 uur op het ijs in de Eisland Farmsen de puck zal worden gedropt.

Crocodiles Hamburg

Zoals al eerder werd vermeld kunnen de Crocodiles Hamburg zich niet plaatsen voor de Playoffs. Wanneer ze bij de eerste tien in de rangschikking komen zullen ze terug worden gezet naar de elfde stek, die wel weer zekerheid geeft voor toegang tot het Oberliga seizoen 2019/2020. Momenteel staan ze op de 7e plaats. Van de negen gespeelde wedstrijden na de winst in Tilburg werd er slechts twee gewonnen. De wedstrijd er na thuis tegen de Harzer Falken en vrijdagavond uit bij ECC Preussen Berlin met 4-5.

Vertrek topschutter

Sinds de benefietwedstrijd in Tilburg is er in het team van de Crocodiles Hamburg wel het een en ander veranderd. Na 104 wedstrijden,  124 goals en een totaal van 237 Punten, is de Canadees Bradley McGowan vertrokken bij de Crocodiles Hamburg. Hij heeft een contract gekregen bij de EHC Freiburg (DEL2). McGowan was dit seizoen in de Oberliga Nord goed voor 61 punten (29 goals en 32 assist0 en stond na Joshua Mitchell (16G – 59A) op de tweede plaats. In de wedstrijden tegen Tilburg wist hij 1 goal en 3 assist op het bord te brengen. Een flinke aderlating in de aanval.

Aanwinsten

De Crocodiles hebben nog een aantal nieuwe aanwinsten. Als eerste Kennet Schnabel. De 26-jarige forward speelde reeds 255 competitiewedstrijden in de Oberliga waarin hij  293 punten verdiende. Bijna zijn hele ijshockeycarrière  speelde hij voor de Timmendorf. Nadat zij dit seizoen uit de Oberliga vertrokken is hij in de Regionalliga Nord (RLN) uitgekomen voor Adendorfer EC.

De tweede nieuweling is de 21 jarige verdediger Phil Mietling afkomstig van de Saale Bulls Halle. De 25 jarige verdediger afkomstig van stadsrivaal Hamburg SV  (RLN) is de derde nieuweling. Ook hij heeft al behoorlijk wat Oberliga-ervaring. Hij speelde  211 Oberigawedstrijden voor onder andere Duisburg, Regensburg, Stellingen en Timmendorf .

De vrijgekomen importplaats, door het wegvallen van McGowan, wordt ingevuld door de vierde nieuweling, de 23 jarige Finse verdediger Tuukka Laakso, die momenteel in de Hanzestad studeert.

Afwezigen

Naar Hamburg zijn de volgende spelers niet meegereisd: Jonne de Both, Nick de Ruijter, Jordy verkiel, Wouter Sars, Floris van Elten en Delaney Hessels.