Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EC Hannover Indians (4-2)

TRAPPERS WINT VURIG WEERZIEN MET HANNOVER INDIANS

Een dag nadat wijlen coach Alex Andjelic 81 jaar zou zijn geworden, ging Trappers de strijd in de top vijf aan met Hannover Indians. Na een dertig seconden durend indrukwekkend applaus ging het ook op het ijs los. Trappers won uiteindelijk het weerzien met oud-speler Parker Bowles.

Trappers begon gesteund met een uitmuntende sfeer, aangezwengeld door de stadionspeaker, sterk aan de wedstrijd. Brett Bulmer, nota bene ex-Indian-speler, gaf het juiste voorbeeld met machtige solo’s en pogingen op Indians-goalie Dalgic. De eerste kans voor Reno de Hondt ontstond door een man-meersituatie vanwege het tijdelijk wisselen van goalie Ruud Leeuwesteijn. Heel even bleef het openingsdoelpunt nog achterwege; vlak daarna kregen de gasten een straf. Jayden Schubert moest twee minuten afkoelen en daar profiteerde Trappers van. De Hondt onderschepte knap op eigen kracht en beloonde die actie met een doelpunt: 1-0. Amper twee minuten na de openingstreffer zorgde Bulmer voor de 2-0, mede door een goede voorbereiding van Max Hermens.

Toch was het zo nu en dan tegenhouden. Raymond van der Schuit moest ook tijdelijk op de strafbank plaatsnemen. Dat was het startschot voor een korte pressing van Indians. Leeuwesteijn liet echter niks toe en stond dan ook een puike wedstrijd te keepen met dito reddingen. Er zat zelfs een heuse zweefduik tussen. Indians bleef daardoor met lege handen.

Man of the Match Leeuwesteijn, die door een blessure van Ian Meierdres voor de tweede keer in een weekend zijn talent mocht showen, voegde daar zelf achteraf aan toe: ‘We moeten thuis laten zien dat we de baas zijn. Door het vertrouwen van vrijdag konden we die lijn nu doorzetten.’

Aansluiting afhouden

Goalie Leeuwesteijn ging op dezelfde sterke voet door. Toen er echter drie à vier spelers van beide partijen voor zijn neus in een scrimmage vielen, kon hij het geloste schot niet meer goed zien: 2-1 door Joe-Richard Kiss. Trappers moest zorgen dat de gelijkmaker niet terechtkwam. Dat lukte nadat Branislav Pohanka zijn tweede straf van de middag moest uitzitten. De ongelukkig spelende Pohanka zorgde voor een powerplay van Trappers waar Bulmer weer zijn klasse kon laten zien.

Na geduldig, snel en zuiver samenspel kwam via Hermens de puck bij de Canadees terecht: 3-1. Het verschil was weer twee, maar lang duurde dat niet. Jordy Verkiel verloor in alle haast onoplettend de puck. Daardoor maakte Niko Selivanov binnen de minuut de 3-2. Selivanov strafte dat genadeloos af. Voorlopig bleef de voorsprong nog wel gewaarborgd.

Missie geslaagd

De laatste periode startte wat aftastend, maar na een paar minuten volgde een schermutseling. Daarbij moest Diego Hofland afkoelen, net als twee Indians, waar vlak daarna nóg een Indian moest banken. Alle korte en stevige tikken op Bulmer leverden zodoende straffen op. In die voordeelsituatie kon Vogelaar venijnig vuren op goalie Dalgic. Die ketser belandde via Bulmer voor de stick van Hermens: 4-2.

Toen de Indians-goalie van het ijs ging om iets te forceren, volgde nog een schiettent van afstand. Het resulteerde in een puck op de paal. Bulmer vuurde van ver en een Indians-verdediger zweefde dapper door de lucht om de puck uit het doeltje te vliegen. Door het goede verloop hoefde Trappers niet meer te vrezen: missie geslaagd.

Man of the Match 
Ruud Leeuwesteijn | Foto Made by Romy Mullens – Tilburg Trappers Fan
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie